Новият апартамент означава както нови възможности за вас и вашето

...
Новият апартамент означава както нови възможности за вас и вашето
Коментари Харесай

Пет неща, за които да внимаваме при покупка на нов апартамент

Новият апартамент значи както нови благоприятни условия за вас и вашето семейство, по този начин и нови провокации. Умело можете да се справите с тези провокации като балансирате сред наложителните и маловажните ви условия и когато е допустимо, да извършите нужния дребен компромис. Съществуват, обаче условия, с които не можете да се примирите и точно за тях би трябвало да внимавате, когато купувате нов апартамент, написа " Труд ".

Местоположение

На местоположението би трябвало да обърнете особено внимание. Ако желаете да се намирате по-близо до работата си и децата ви посещават избрани учебни заведения или детски градини, потърсете апартамент в региона. В този случай може да се наложи да извършите повече взаимни отстъпки във връзка с плана и разположението на самия апартамент, изключително в случай че няма огромен избор на нови планове в близост. Aко се местите в нов град и занапред стартирате да търсите свое място, намерите ли апартамент, който да дава отговор на визиите ви, всичко останало ще си пристигна на местата.

Състояние на постройката и жилището

Колкото по-нова е постройката, в която се намира апартаментът, толкоз по-малко поддръжка ще изисква. Проверете всички общи елементи – коридори, сутерен, стълбища, асансьори, защото при възможна покупка, вие също ще носите отговорност за тях. Огледайте жилището – стените, ъглите, дограмата, первазите. Не се подлъгвайте какъв брой пространно може да ви се стори жилището на пръв взор. Важно е то да разполага с задоволително пространство за вашите мебели, както и с в допълнение място при потребност. Вградените мебели са превъзходен старт. Попитайте дали към жилището има таванско помещение, склад или гараж. Гаражите са самостоятелни или общи, надземни и подземни.

Сигурност и комфорт

Поинтересувайте се каква е степента на сигурност в парцела – по какъв начин се заключва външната врата, има ли защита, камери или други уреди за сигурност. Добър индикатор е, в случай че самата врата на жилището е блиндирана, с спомагателни щифтове за сигурност. Уверете се също по този начин дали равнището на шума е търпимо за вас – дали се намирате на основна улица или предпочитате по - изолирана локация в нов, слабозаселен регион. Когато сте се спрели на финалната си алтернатива, идете на още един оглед, само че в друго време на деня. Така ще имате визия каква е атмосферата в новия ви дом, когато съседите ви са на работа и когато са си вкъщи.

Функционалност на пространствата

Кухнята и банята са основата на всеки апартамент и те не са там просто, с цел да заемат място. Нужно е да са изцяло функционални, без значение каква част от времето си прекарвате вкъщи. В жилището би трябвало да има и уместно място за пералня и сушилня (или простор). За предпочитане е балконът или терасата да предлага колкото шир, толкоз и усамотение по отношение на останалите живущи. Важно е също дали апартаментът е планиран да бъде енергийно ефикасен – да задържа топлината през зимата и прохладата през лятото.

Такси, поддръжка и сформиране на нотариален акт

Преди да подпишете контракт за новия си апартамент, изчислете всички налози и такси, които би трябвало да бъдат заплатени, в това число за месечната и годишната поддръжка на общите елементи. Говорете с жилищната компания на постройката или с домакина на постройката (ако има такъв), с цел да се сдобиете с различен взор върху обстановката. Когато изповядвате договорка пред нотариус, нотариалният акт се изчита на глас. Ако има нещо което Ви тормози, питайте на момента, тъй като не всеки нотариус е податлив да прави ремонти. Актът за благосъстоятелност се заявява в Агенцията по вписванията, а по-късно копие от него се дава на Агенцията по кадастър. В регионалните служби на Кадастъра направете инспекция на границите (контурите) на жилището, квадратурата и административния адрес. Така ще избегнете проблеми с данъчната работа, която изисква идентификатора на жилището и квадратурата по нотариален акт при попълване на данъчна декларация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР