Новият Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 заема върховата позиция

...
Новият Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 заема върховата позиция
Коментари Харесай

Alfa Romeo Tonale Plug-in Q4 поставя нов еталон за ефективно спортно шофиране

Новият Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 заема върховата позиция в гамата на модела, с който именитата италианска марка стартира своята трансформация към електрификация и отвори нова глава в славната си история. С самостоятелен електрически пробег над 80 км в градски условия и общ пробег 600 км, понижени излъчвания CO2 до 26 г/км и мощ от 280 к.с. новият Tonale Plug-in Hybrid Q4 съчетава оптималната успеваемост с достоверния състезателен дух и неповторимия италиански дизайн, присъщи за марката от нейното основаване през 1910 година

С въвеждането на новия модел гамата на Tonale е изцяло приключена и предлага на клиентите богат избор от динамични и икономични задвижващи системи с автоматизирани трансмисии – 1,5 MHEV в две равнища на мощ 130 к.с. и 160 к.с., 1,6 дизел 130 к.с. и 1,3 Plug-in Hybrid Q4 280 к.с.

Tonale Plug-in Hybrid Q4 дава отговор на всички условия на клиентите, които през днешния ден повече от всеки път търсят високи технологии, комфорт и сигурност в състезателен автомобил в допълнение към високата мощ. Моделът разкрива новата идея на Alfa Romeo за спортно шофиране. Той е съвършен както за независими пътувания, по този начин и за фамилно прилагане и излети с другари, защото подсигурява оптималната сигурност и надеждност в градско и извънградско шофиране в композиция с първокласно вътрешно пространство, върхов комфорт, тишина и ниски равнища на разхода на гориво и отделяните излъчвания CO2.

Пътното държание и динамичността на Tonale Plug-in Hybrid Q4 са най-хубавите в този клас, а вградените технологии и функционалности за съгласуваност го трансформират в най- високотехнологичния автомобил на Alfa Romeo до момента. Качествената направа, премиум материалите и вниманието към детайла са съчетани с безкомпромисна динамичност за преоткриване на спортното шофиране през 21 век. Историческото лого на Alfa Romeo е интерпретирано по нов метод, с цел да подчертава върху процеса на електрификация на марката - върху затъмнения прозорец на лявата задна врата се откроява „ електрическа змия “ във тип на кабел с щепсел за включване в контакт.
Tonale Plug-in Hybrid Q4 е крайъгълен камък по пътя на Alfa Romeo „ от нула до нула “, който ще я трансформира от марка с 0% електрификация при започване на 2022 година до марка със 100% електрифицирана гама и 0% излъчвания през 2027 година С осъществяването на тази еволюция единствено за пет години Alfa Romeo се трансформира в най-бързата автомобилна марка, достигнала въглеродна индиферентност.

Електрическо шофиране за всеки ден, хибридно шофиране за дълги пътувания
Alfa Romeo обезпечава оптималната успеваемост и екологичност с помощта на новата задвижваща система в Tonale Plug-in Hybrid Q4 с мощ 280 к.с. Тя е най-хубавата във връзка с продуктивност и устойчивост на батерията. Състои се от 4- цилиндров бензинов турбо мотор 1,3 MultiAir, обвързван с 6-степенна автоматизирана трансмисия, който предава тягата си към предната ос и електрически мотор, кадърен да доставя 90 kW оптималната пикова мощ и 250 Нм въртящ миг към задната ос. 306-волтова литиево-йонна батерия с потенциал 15,5 kWh обезпечава електрически пробег над 80 км в градски цикъл на придвижване. Общият пробег на автомобила възлиза на 600 км, с което е един от най-ефективните SUV модели с Plug-in хибридно задвижване.

Високата мощ и превъзходната динамичност са комбинирани с невисок разход на гориво и ниски равнища на излъчванията CO2. Консумацията на гориво е понижена до 1,14 л на 100 км в цикъла на премерване WLTP, а излъчванията CO2 са сведени до 26 г на км. Така общите излъчвания в гамата са редуцирани с 40%. Пълното зареждане на батерията лишава по-малко от 2,5 часа, когато се употребява вграденото зарядно устройство от 7,4 kW.

Tonale Plug-in Hybrid Q4 е оборудван със система на задвижване на всички колела Q4. Двигателят с вътрешно горене обезпечава тягата за предните колела, а електрическия мотор – за задните. Тази идея подсигурява оптимално наслаждение от шофирането, непоклатимост и сцепление, с помощта на които моделът има най-хубавите в своя клас пъргавост, динамичност и лекост на ръководството. Общата мощ от 280 к.с. слагат автомобила на върха в сегмента и по този индикатор, защото форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 6,2 секунди и доближава оптималната скорост от 206 км/ч в хибриден режим, а в до 135 км/ч моделът може да се движи в напълно електрически режим. При ускоряване чувството е за извънредно мощен подтик с помощта на електрифицираната система за задвижване на всички колела. Електрическият мотор разпростира незабавно 100% от наличния въртящ миг, вследствие на което задната ос реагира стремително след натискане на педала на газта.

Нови функционалности за по-добра успеваемост
Чрез D.N.A. селектора за избор на режим на придвижване лидерът разполага с всички обичайни спортни детайли на марката в един извънредно екологичен автомобил. D.N.A. функционалностите са модифицирани предвид на спецификациите на модела, с цел да подобрят неговата успеваемост и продуктивност. Чрез един бутон под формата на D.N.A. селектора лидерът има опция да управлява сцеплението на колелата Q4 и електронните функционалности, да координира работата на мотора и трансмисията и да трансформира чувствителността на реакциите на автомобила. Тази усъвършенствана система за установяване на режима на придвижване разрешава на лидера да се концентрира напълно върху шофирането, без да се разсейва от нуждата да прави разнообразни команди. Ето какви са характерностите на трите режима на придвижване:
 Dynamic: Извлича максимума от мощността на автомобила със характерна калибровка на подаването на газта, работата на трансмисията и системите за непоклатимост в композиция с по-директна реакция на кормилото.
 Natural: Работата на мотора с вътрешно горене и електрическия мотор се ръководи автоматизирано и разрешава спестовност на гориво и сила, без да се губи от динамичността и мощността.
 Advance Efficiency: Настройките са приспособени за оптималната енергийна успеваемост в напълно електрически режим на шофиране. Това е идеалният режим на придвижване в градски условия, защото разрешава нахлуване в зони за транспортни средства с нулеви излъчвания. Когато лидерът отпусне педала на газта, автомобилът продължава да се движи при най-малък разход на сила, а при втурване по надолнище се задейства новата система eCoasting Descent Control, с цел да поддържа непрекъсната скорост от 50 км/ч (която може да се контролира с леко допиране на газта и спирачката).

Многобройните електрически функционалности на Tonale Plug-in Hybrid Q4 обезпечават още по- дейно и релаксиращо шофиране. Например функционалността E-Save разрешава презареждане или поддържане на равнището на батерията, когато моторът с вътрешно горене работи; регенеративната спирачна система разрешава рекуперация на силата и съхраняването й в батерията във етапите на понижаване на скоростта и спиране; а при активиране на функционалността e-Coasting рекуперацията на силата се прави даже когато не се натиска педала на спирачката. Електрическите функционалности могат да се ръководят от лидера от характерни екрани в менюто на екрана на арматурното табло.

Динамика в духа на Alfa Romeo
Tonale Plug-in Hybrid Q4 предлага безвредно, удобно и занимателно преживяване при шофиране с пъргавост, лекост и динамичност на шофиране, които са най-хубавите в този клас Нови извънредни механически решения усъвършенстват спортния дух на автомобила и подсигуряват завладяващи чувства и неповторими страсти при шофиране в традицията на Alfa Romeo. Максималната сигурност и непоклатимост на настилки с ниско сцепление и отвън пътя се подсигурява от системата за задвижване на всички колела Q4, в която електрическият мотор с мощ 90 kW задвижва задната ос, а бензиновият мотор с мощ 180 к.с. – предната ос. При тази усъвършенствана 4х4 хибридна система няма физическа връзка сред двете оси, а координацията се прави „ виртуално “ посредством електронните системи, а това издига Tonale по още по-високо равнище във връзка с ръководството.

Премиум качество и върхов комфорт
Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 е съвършеният SUV както за потребление в града, по този начин и за пътувания през уикенда с помощта на превъзходния комфорт на борда, най- положителния в този клас вътрешен шир и понижените излъчвания CO2. Водачът и пасажерите имат разполагаем голям брой отделения за предпазване на движимости, рационално проведено пространство и огромен багажник с необятен отвор и безконтактно отваряне на вратата. Четирима души могат комфортно да се настанят (двама начело и двама отзад) даже с височина 1,90 м. Качествената направа на автомобила обезпечава отлична вибрационна и шумоизолация на пътническото пространство. В режим на електрическо шофиране пасажерите могат да се любуват на тишината при придвижване.

Използваните премиум материали ускоряват чувството за комфорт в композиция с интуитивните и лесни за ръководство високи технологии. За приятната конюнктура способстват улеснения като двузонов климатроник, дискретно амбиентно осветяване, най- модерна информационно-развлекателна система, вентилирани и отопляеми предни седалки и премиум аудио система Harman Kardon с 14 високоговорителя. Наред с всичко това новият модел предлага електрическо отваряне на вратата на багажника и безжична поставка за зареждане на телефони пред скоростния лост. Всички тези решения са проектирани за да предложат на клиентите на Tonale великолепно равнище на достоверен италиански комфорт, изтънченост и жанр.

По отношение на сигурността Tonale Plug-in Hybrid разполага с най-съвременни решения, които не нарушават по никакъв метод удоволствието от шофирането. Моделът предлага асистиращи системи ADAS за самостоятелно шофиране от второ равнище, камера с висока разграничителна дарба, 360° аспект на автомобила, предизвестие за обекти в слепите зони и за напречен трафик откъм гърба, както и високоякостна конструкция на каросерията, заслужила оптималната оценка от 5 звезди от NCAP. Възможността за шофиране с нулеви излъчвания в зони с стеснен трафик и общ пробег от 600 км вършат Tonale Plug-In Hybrid идеалният SUV за потребление в града, дълги пътувания и фирмени автопаркове.

Постоянна съгласуваност
Превъзходен програмен продукт и непрекъсната съгласуваност допълват удоволствието от всяко пътешестване с Alfa Romeo Tonale Plug-in Q4. Сред новаторските софтуерни решения са интеграцията на гласовия помощник Amazon Alexa, който предлага комфортно взаимоотношение със системата с гласови команди без потребление на ръце. Това улеснява лидера, който може непрекъснато да управлява кормилото и да не смъква взор от пътя. Amazon Alexa разрешава на лидера да бъде непрекъснато осведомен даже в домашна конюнктура за положението на автомобила, защото дава потребна информация като равнището на заряд на батерията.

Изцяло новата вградена информационно-развлекателна система е в общоприетото съоръжение и предлага наличие, функционалности и услуги, които непрестанно се актуализират посредством нейната персонализирана операционна система Android и 4G съгласуваност с актуализации по въздуха Over The Air (OTA). Моделът е оборудван с 12,3’’ цифров клъстерен инструментален панел и централен 10,25’’ сензорен екран. Общият размер на екраните 22,5’’ е най-големият в този клас, а работата с тях е лесна и интуитивна с помощта на усъвършенствания интерфейс сходно на смарт телефон. Водачите могат да конфигурират изображенията по този начин, че да имат пред очите си цялата мечтана информация за работата на автомобила и неговите системи. В долната дясна част на инструменталния панел се появява графика на модифицираното лого вид „ електрическа змия “, което трансформира цвета си според от положението на електрическия мотор (изключен, включен, включен и зарежда) и дава информация за потоците на сила.

Четири нови функционалности вършат своя дебют в Tonale Plug-in Hybrid Q4 и в допълнение уголемяват услугите на Alfa Connect:
 Е-control: Позволява на лидера от разстояние да ръководи разнообразни електрически функционалности като системите за зареждане и за климатичен надзор.
 Dynamic Range Mapping: Позволява на лидера да пътува умерено, защото му демонстрира на навигационната карта и на приложението My Alfa Connect дестинациите, до които може да стигне въз основа на заряда на батерията.
 Charging Station Finder: Позволява на клиента да види най-близките публични станции за зареждане както на навигационната карта, по този начин и в приложението My Alfa Connect.
 My eCharge: Позволява потреблението на приложението My Alfa Connect за пряк достъп до услугите Free2Move eSolutions за ръководство на обществено и частно таксуване на зареждането (в взаимозависимост от пазара). Водачът може да локализира публичните станции за зареждане, да ревизира методите на зареждане, да извърши заплащания, да пресъздава историята на зареждането, да ръководи личната зарядна станция вид Wallbox, с цел да реши какъв брой електричество да се употребява и даже да се усили, понижи, спре или задейства още веднъж зареждането.

Tonale Plug-In Hybrid Q4 е надгражда екосистема от услуги на Alfa Romeo, с цел да предложи изцяло новаторско пътешестване на клиента: от онлайн покупки до NFT документ (Non-Fungible-Token). Технологията NFT е изцяло нова функционалност в света на

колите, а Alfa Romeo е първият производител, който свързва дигитален документ NFT към транспортно средство. Тази отличителна функционалност акцентира склонността на марката към нововъведения. По предпочитание на клиента NFT генерира документ, който подсигурява идентичността и положителната поддръжка на съответното транспортно средство и по този метод поддържа висока неговата остатъчна стойност. NFT документът обезпечава спомагателен източник на доверие на пазара на използвани коли, като за Tonale Plug-in Hybrid Q4 съдържа още повече информация.

Структура на моделната гама и лансираща версия Speciale
Tonale Plug-in Hybrid Q4 е най-високо позиционираният модел в гамата, която стъпва върху тактика за модернизация. Той се предлага в елегантното и емблематично за марката равнище на съоръжение Ti, което може да бъде надградено до Veloce за постигане на най-хубавото във връзка с спортното показване. Освен това Tonale Plug-in Hybrid Q4 ще се предлага в извънредна лансираща версия Speciale с необятен набор от софтуерно наличие и съгласуваност, специфични екстериорни детайли и емблеми, 20-инчови лети джанти, педали с железни елементи и червени спирачни апарати Brembo.

Оригинални аксесоари Alfa Romeo
Гама от над 100 достоверни аксесоари за функционалност, комфорт, сигурност и действия за свободното време добавя стила и характерността на Tonale Plug-in Hybrid Q4. Сред аксесоарите има такива с титаниево покритие като отличителния цвят върху V- рамката на централната решетка и на долния предпазен панел в предната ризница. В погледа се набиват огромните и красиви 20’’ лети джанти и корпусите на външните огледала. Други аксесоари с цвят на исполин прибавят спомагателен състезателен щрих като надлъжните релси на покрива и елегантния предпазен панел в задната ризница. Няма да останат незабелязани фашата предната ризница с тип на въглерод, логото Alfa Romeo на осветеното табло, лайстните на праговете с лого Tonale капачките на вентилите на гумите с лого Alfa Romeo, напречните греди за багажник на покрива, багажникът за ски, макарата и чантата за кабела за зареждане.

Оригиналните аксесоари са основани в тясно съдействие с инженерите и дизайнерите на Alfa Romeo, с цел да подсигуряват най-високо качество.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР