Новият административен ръководител - председател на Окръжен съд - Бургас,

...
Новият административен ръководител - председател на Окръжен съд - Бургас,
Коментари Харесай

Новият председател на Окръжен съд – Бургас: Ще работя за ефективно, по-качествено, по-достъпно и по-бързо правораздаване

Новият административен началник - ръководител на Окръжен съд - Бургас, Росица Темелкова, се срещна със публицисти от района, с цел да показа модела на разговор с медиите, който ще следва институцията. С тази своя първа среща, арбитър Темелкова се срещна с хората на перото и словото, които постоянно посещават и отразяват правосъдни каузи и процеси.

" Да извършвам длъжността " Административен началник " за мен е голяма отговорност. В работата си ще работя за дейно, по-качествено, по-достъпно, по-бързо правосъдие. Окръжен съд - Бургас няма да затваря вратите пред Вас, а намерено и транспарантно ще съблюдава да протичат правосъдните процеси. Вие сте хората, които информирате обществеността и носите не по-малка отговорност. Ние, съда - като институция, ще Ви спомагаме в тази морална и професионална задача до допустимата граница на нашите благоприятни условия! " С тези думи, ръководителят на съда, Росица Темелкова, откри срещата.

Росица Темелкова е приключила "Право " в СУ "Св. Климент Охридски ". Магистрат с над 27 години юридически стаж, с сан " арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд ", с решение на Висшия правосъден съвет от 11. 05. 2005 година От 1992 година до 1998 година работи като арбитър в Районен съд - Бургас, от този момент до този миг е цивилен арбитър в Окръжен съд - Бургас. През 2009 година е определена за заместител - ръководител на институцията. От същия интервал е началник и на въззивно гражданско поделение в Окръжен съд - Бургас.

Новият административен началник на Окръжен съд - Бургас ще цели да утвърди съда, който управлява, като институция, която се употребява с доверие на обществото. Съдия Темелкова ще се стреми да усъвършенства процесите в съда за реализиране на експедитивност и бистрота на правораздаването, посредством рационализиране на процеса на ръководство на човешките запаси в съда, повишение на професионалната подготовка и мотивация на магистрати и правосъдни чиновници. В търсене на открит разговор със публицистите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР