Новите удобни функции очароват и са постоянно от полза Светлин

...
Новите удобни функции очароват и са постоянно от полза Светлин
Коментари Харесай

Samsung Galaxy S24 Ultra, изкуственият интелект в него и Circle to Search with Google променят играта в ползването на мощен смартфон

Новите комфортни функционалности очароват и са непрекъснато от изгода

Светлин Желев 15:12 | 26.02.2024 0 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 13:52 | 23.02.2024

Телескопът „ Джеймс Уеб “ е разкрил неоспоримо доказателство за съществуването на неутронни звезди

IT НовиниЕмил Василев - 9:00 | 25.02.2024

Пазарната стойност на NVIDIA надвиши Брутният вътрешен продукт на Русия и на множеството други страни по света

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 9:48 | 24.02.2024

Мнение: глобите към Huawei са най-лошото нещо, което можеше да се случи на Samsung и Android

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

В новата серия смарт телефони Galaxy S24 и по-специално въвфлагмана Ultra има доста нови неща – по-бърз процесор, по-добра камера с нарастване, както, несъмнено, и титаниева рамка, която го прави доста по-здрав и комфортен за потребление. Но може би най-вълнуващата смяна спрямо миналогодишните телефони е Galaxy AI.

Това име се употребява от Samsung за сбирката от нови функционалности, задвижвани от генеративен AI, който може да основава наличие или да дава отговори, когато бъде подканен, въз основа на своето образование. Най-осезаемо може да усетите  работата на Galaxy AI в серията Galaxy S24 прифункциите за редактиране на фотоси, опциите за превод на езици и нововъведението, наречено Circle to Search with Гугъл, което ви разрешава да стартирате търсене в Гугъл като просто оградите обект на екрана. 

След като използвах Galaxy S24 Ultra в продължение на към седмица, осъзнах, че съвсем всяка функционалност на Galaxy AI е извънредно потребна, като единствената разлика е какъв брой постоянно я употребявате. Circle to Search with Гугъл и няколко други инструмента обаче, като да вземем за пример незабавният превод на езика в текстовите известия на Samsung, демонстрират, че шумът към изкуствения разсъдък си заслужава и той в действителност влиза пълноценно в живота ни.

Огради и разбери

Най-доброто в Circle to Search with Гугъл е, че тя разрешава на потребителите да търсят информация непосредствено от обещано приложение, без да се постанова да превключват нищо. С  прости жестове като ограждане, наблягане или „ драскане “ по екрана на телефона си, потребителите могат бързо да търсят детайли в фотоси или видеоклипове, или да задават комплицирани въпроси за това, което виждат.

Как можете да я ползвате

Достатъчно е да задържите Home бутона, с цел да влезете в съответния режим. След това е още по-лесно. За да изберете това, за което желаете информация, може да употребявате:

Кръгови придвижвания: Можете да оградите обекта, който ви интересува, да вземем за пример обувките на човек във видеоклип или забележителност на фотография.

Подчертаване: Плъзнете пръста си по текста, който желаете да потърсите.

Писане: Рисувайте върху дадена област, с цел да търсите всичко, което тя съдържа.

Докосване: Просто докоснете обекта или текста, който желаете да потърсите.

След като употребявате един от тези жестове, Гугъл ще проучва какво сте избрали и ще ви покаже съответните резултати от търсенето в дребен панел под приложението, което употребявате. След това можете да разгледате тези резултати, да посетите уеб страници или даже да пазарувате свързани артикули, без да напускате първичното си приложение.

Ето някои от нещата, за които можете да употребявате Circle to Search with Гугъл:
Идентифициране на обекти

Не можете да разберете какво е чудатото растение на фотографията? Оградете го и Гугъл ще ви каже.

Научете повече за хора и места

Виждате някой, който носи страхотна риза във видеоклип? Оградете я и намерете къде можете да я купите.

По-задълбочено търсене

Виждате нещо забавно в новинарска публикация? Оградете го и прочетете повече за него в Гугъл.

Разглеждане на текст

Не желаете да превключвате към браузъра, с цел да търсите дума, която виждате в публикация? Подчертайте я и Гугъл ще ви покаже смисъла.

Моят опит

Още щом Samsung Galaxy S24 Ultra попадна в ръцете ми, изпробвах функционалността доста пъти. Неща, които виждам по малкия екран или до момента в който сърфирам. Всичко работеше отлично. Но по какъв начин щеше да се прояви тя в действителното потребление.

Оказа се, че изкуственият разсъдък е в действителност много напреднал. Макар и ненапълно да прилича познати варианти за търсене, функционалността дава доста по-добри резултати и непосредствено препраща към това, което ви би трябвало. Пътувах до Гърция и първото, за което използвах Circle to Search with Гугъл, бе с цел да „ прочета “ не малко гръцки имена.

Независимо дали става въпрос за магазини, имена на улици или забележителности – това е най-лесният метод да разберете по какъв начин се произнася нещо. А приказваме за Гърция, само че същото може да се случи на всички места, където писмеността е по-различна. И не става въпрос даже за превод. А единствено за едно бързо научване по какъв начин се произнася нещо. Справи се безупречно.

Наложи ми се Circle to Search with Гугъл да разпознае една доста странна за мен част от отоплителна система на къща, която трябваше да сменим. Дори самото и ограждане освен сподели каква е частта, само че и откри от кое място да я купим в почивния ден, в случай че нямаме време да я поръчаме онлайн.

Circle to Search with Гугъл е чудесна в различаване на цветя и дървета. Ако се чудите какво е обещано растение и по какъв начин да го отглеждате – просто насочвате телефона си към него и в идващия миг към този момент знаете какъв брой пъти да го поливате, какъв брой огромно ще стане и дали да го държите на слънце. На процедура, с новата функционалност към този момент имаме един доста по-бърз и обстоен Гугъл Lens, който работи забележително бързо и дава чудесни резултати.

Но най-уникалната функционалност на Circle to Search with Гугъл е, че тя дава отговор на безусловно всичко, което по някакъв метод мине през екрана на телефона ви

Вече няма нито секрети коя фотография от кой град е. Нито с какво тъкмо е облечен даден човек или какво е ястието, което ви сервират. Минете ли през публикация или даже видео за него, оградите ли предпочитание от вас продукт – имате отговор.

Това отваря цяла нова епоха за всички, които обичат да пазарят, тъй като те непосредствено попадат на това, което желаят да купят, само че обстановките, в които може да се употребява Circle to Search with Гугъл са стотици. Можете да търсите освен графични детайли, само че и текст, без да се постанова да копирате или преписвате. Това е изключително комфортно със стилуса на Galaxy S24 Ultra, само че въпреки всичко може да стане и с пръст.

Граници няма – даже нещо да ви се стори мъчно за разкриване – едва ли ще затрудни софтуера. Ограждането на един пикап, който ми хареса в Гърция, освен това отстрани ми даде информация освен за това кой модел и коя година е въпросният, само че даже с два клика стигнах до публикация за сходна машина във Враца и разбрах цената на остаряло.

Circle to Search with Гугъл е обещаваща нова функционалност. Тя има капацитета да промени метода, по който взаимодействаме с информацията на нашите мобилни устройства. Все още е в развой на разработка, само че към този момент предлага комфортен и подсъзнателен метод за търсене на обекти и разкриване на подобаваща информация. Всичко това без да напускате приложението, в което се намирате. Тя чудесно добавя всичко останало в телефона, което въпреки и много потребно въпреки всичко ще ползвате евентуално малко по-рядко.

Нека не забравяме обаче, че с изключение на нея, в Samsung Galaxy S24 Ultra има още доста. Ето някои от любопитните неща:

Chat Assist

Това е друга функционалност, която евентуално ще употребявате постоянно, изключително в случай че работите или поддържате връзка с чужденци. Chat Assist е общ термин за три нови функционалности в приложението Messages: (превежда текстови известия на разнообразни езици), жанр на писане (пренаписва текстовете в разнообразни стилове, преди да ги изпратите, сходно на Magic Compose на Google) и правопис и граматика (проверява известията за грешки). Но това, което ме впечатли най-вече, е чат преводът.

Само с няколко докосвания преобразувах цяла чат тематика на различен език. Без да се постанова да копирам и слагам текст или да превключвам сред приложенията. Когато получих входящо известие, написано на корейски, около работата и опитите за тестване на функционалностите на телефона, приложението Messages автоматизирано ме попита дали желая да го преведe на британски език.

Това може да бъде потребно за постоянно пътуващите. Както и за тези, които постоянно поддържат връзка с членове на фамилията или сътрудници, говорещи друг език. И макар че не го употребявам всекидневно, да видя по какъв начин текстовите известия се превеждат автоматизирано в действително време, до момента в който препрочитам историята на известията си, беше впечатляващо.

Превод онлайн

И тук незабавно идва друга впечатляваща функционалност. Езиковият превод явно е бил огромна област на внимание за Samsung при създаването на Galaxy AI. Компанията добави благоприятни условия за превод с нова функционалност. Наречена е Live Translate. Когато организирате телефонно позвъняване, просто докоснете бутона Live Translate (Превод на живо) и Samsung ще преведе позвъняването от двете страни в действително време. Автоматичен глас осведоми лицето от другата страна, че позвъняването се превежда. След като приключите диалога, Samsung ще повтори речта ви на стремежи език, тъй че индивидът от другата страна да може да я разбере, и назад.

Като човек, който през миналата година е пътувал доста в чужбина, виждам по какъв начин това би могло да бъде потребно за задания като запазване на заведения за хранене и пазаруване на билети за събития в чужбина.

Galaxy AI  и при камерата

При серията Galaxy S24 можете да видите по какъв начин всеки видеоклип в приложението „ Галерия “ ще наподобява на занимателен каданс. Достатъчно е единствено да натиснете и задържите екрана. Това не е наложителна функционалност, само че е доста занимателно да си поиграете с нея. Иска ми се обаче да беше също толкоз елементарно да запазвате клипове в забавено придвижване, откакто ги прегледате. За задачата би трябвало да докоснете иконата на молив под видеоклипа. Функцията Generative Edit ви разрешава да премествате, променяте размера и изтривате обекти в фотоси, тъй че те да станат идеални за вас.

Като цяло Galaxy AI дава подтик в развиването на мобилните телефони. Очаквах го от доста време. Наборът от принадлежности, основани на изкуствен интелект и изключително преводът, както и Circle to Search with Гугъл трансформират вечно метода, по който употребявате смарт телефона си. Те го трансформират в още по-широк прозорец към света и в устройство, което може да даде отговор на съвсем всичко. Този път още по-бързо и комфортно.

И не на последно място, всички, закупили своя модел от серията Galaxy S24, могат да се възползват от 3 месеца гратис прилагане на YouTube Premium.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР