Новите технологии в помощ на малките фермери, приложението на изкуствения

...
Новите технологии в помощ на малките фермери, приложението на изкуствения
Коментари Харесай

Новите технологии в помощ на малките фермери

Новите технологии в помощ на дребните фермери, приложението на изкуствения разсъдък и роботиката като метод за понижаване на тежкия физически труд разискаха българския еврокомисар Мария Габриел и студенти от Аграрния университет в Пловдив. Стана ясно още до 2020-та година страните от Евросъюза ще могат да аплайват за 160 млн. евро за цифровизация и цифровизация на бранша.

Пловдив

По време на полемиката присъстващите в залата задаваха въпросите си чрез цифрово приложение, в което се записаха. Въпросите, свързани с изкуствения разсъдък провокираха дискусия. Според еврокомисар Мария Габриел са противоречиви изказванията, че потреблението му ще докара до редуциране на 60 % от работните места в агросектора, само че сигурно фермерите ще се нуждаят от подготвени фрагменти.
Мария Габриел - еврокомисар: Днес новите технологии са един късмет, по тази причина се веселя че съм тук. Изкуственият разсъдък може да ни помогне за по прецизна приложимост на пестицидите да вземем за пример.
Развитието на цифровите хъбове ще даде опция стопаните да тестват авансово продуктите си, преди да ги пуснат на пазара. За проследяемост на храните от полето до магазина пък оказва помощ блокчейнтехнологията. Всички тези умения, студентите може да усвоят в случай че аплайват за безвъзмездни стажове към Европейска комисия.
Мария Габриел - еврокомисар:... и в този момент имаме стратегия цифрова опция... платени стажове, които са отворени за всички студенти, освен за IT-специалисти. Ето в този момент един късмет за един студент в Аграрния университет да направи подобен стаж, и да получи късмет за нови познания.
Само за шест месеца 1400 студенти от цяла Европа са получили финансиране, като задачата е до 2020-та година те да набъбнат до 6 хиляди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР