Новите технически изисквания, разработени в проекта на Наредба, са в

...
Новите технически изисквания, разработени в проекта на Наредба, са в
Коментари Харесай

Ще станат ли достъпни плажовете на Черно море за хората с уврежда...

Новите механически условия, създадени в плана на Наредба, са в сходство с измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, който планува специфични ограничения за досегаемост, заяви Българска национална телевизия,

 

Според новите разпореждания, всеки „ наличен морски плаж за хора с увреждания “ би трябвало да предлага безвъзмезден и свободен достъп за напредване от входа до морето, в това число до съблекални, тоалетни и душове. Освен това, на плажовете ще се дават услуги с плажни инвалидни колички и патерици, с цел да се улесни придвижването по пясъка и във водата.

 

Наредбата прецизира и условията за наличния вход на плажа, обозначаването на маршрутите и обезпечаването на паркинг с налични места. Достъпните направления ще бъдат без стъпала, с минимална широчина от 150 см и надолнище не повече от 5%, с цел да се обезпечи безвредно напредване. Министерството акцентира значимостта на даването на информация за наличните услуги, която ще бъде показана с графични знаци и тактилни детайли. В допълнение, всеки наличен плаж ще има най-малко една съблекалня, обозначена с интернационалния знак за досегаемост, а зоната за плажна сянка ще предлага налични места.

 

Предложените условия са нови за българското законодателство и влизат в действие на 1 януари 2026 година, което дава време на виновните институции да се приготвят и провеждат за тяхното осъществяване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР