Новите стари директори на най-големите държавни дружества под шапката на

...
Коментари Харесай

Правителството в оставка бетонира досегашни директори в големите земеделски фирми

Новите остарели шефове на най-големите държавни сдружения под шапката на земеделското министерство са били определени през последните две седмици за 5-годишни мандати откакто по подобен метод бетонирането се случи и в държавните компании в, и. Темата бе повдигната в сряда в Народното събрание от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разгласи, че в " понеделник за 24 часа Борисов овладя цялото земеделие ", допускайки още, че в енергетиката и земеделието фрагментите са освен на ГЕРБ, само че и на Движение за права и свободи.

Проверка на " Капитал " в оповестените до момента протоколи от процедурите и информации в Търговския указател демонстрират, че при общо 16 компании, за които се търсят ръководители за период от 5 години, към този момент има определени за минимум половината, като по неофициална информация и останалите са на финалната права.

А състезанията са протекли по много подобен метод: на тях съвсем не е имало конкуренция, в множеството случаи на последното устно изявление е достигнал единствено по един претендент за съответно място, който е получил назначението в последните дни на това държавно управление.
Нови мандати за познати лица
Както в енергетиката, превоза и опазването на здравето, министерството на земеделието също организира стремително през последните два месеца състезания за управления на основните компании, които ръководи. Поводът за това е новият Закон за обществените предприятия.

Така през февруари агроведомството стартира да търси шефове за шестте стратегически горски предприятия в страната, които са разграничени на териториален принцип, за нов петгодишен мандат. От оповестените дотук протоколи не е ясно какъв брой претендента са подали документи за присъединяване, само че тези, които са позволени до " изпитите " изобщо не са доста.

До първата част от процедурите - писмената, за шестте предприятия са взели участие всички сегашни шефове и Данаил Найденов, който кандидатства да оглави всяко от тях. Конкуренция от трима е имало само за " Североизточното държавно дружество " с център в Шумен, където с изключение на сегашния началник Веселин Нинов и Найденов, претендент е бил и Георги Георгиев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР