Новите синодални учебници на Българската православна църква - Българска патриаршия

...
Новите синодални учебници на Българската православна църква - Българска патриаршия
Коментари Харесай

МОН одобри новите синодални учебници на БПЦ за 6 и 7 клас

Новите синодални учебници на Българската православна черква - Българска патриаршия за шести и седми клас са утвърдени от оценителите на Министерството на образованието и науката /МОН/. Това оповестиха от Българската патриаршия.

В дирекцията " Учебници и учебна документи " на МОН е имало намерено съвещание - част от настоящия конкурс за учебниците по вяра. На него Пенка Иванова - шеф на дирекцията, е оповестила, че синодалните учебници по " Религия - християнство-православие " са оценени като отговарящи на държавния учебен стандарт. Това придвижва плановете на Църквата към последния стадий от състезанието - даването на позитивна оценка от учителите по места - за приложимостта на учебниците в практиката.

След като БПЦ създаде и подари в България и чужбина учебниците си за първи-пети клас, следва да предложи на българските учители и възпитаници още неповторими учебници. Желанието на Църквата е да обезпечи с изрядни учебници по православие началния и прогимназиалния стадий на образование по вяра за идната 2021/ 2022 образователна година.

" Екипът на Светия синод отдадено продължава своята работа по учебниците от осми до 12-ти клас - в възхвала на Светата Троица, с признателност към нашите първоучители и в интерес на българските деца ", осведомят от БПЦ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР