Новите санкции на САЩ срещу Русия наложиха незабавно спиране на

...
Новите санкции на САЩ срещу Русия наложиха незабавно спиране на
Коментари Харесай

Заради новите американски санкции, Московската борса спира сделките в долари и евро

Новите наказания на Съединени американски щати против Русия постановиха неотложно прекъсване на търговията с долари и евро на водещия финансов пазар - Московската борса, показва Ройтерс.

Борсата и централната банка побързаха да създадат изказвания в сряда, когато бе иофициален празник в Русия,в рамките на един час, откакто Вашингтон разгласи нова порция сериознисанкции, целящи да пресечен потока от пари и артикули за поддържане на съветската война в Украйна.

" Поради въвеждането на ограничаващи ограничения от страна на Съединени американски щати против Moscow Exchange Group, борсовата търговия и разплащанията по доставни принадлежности в щатски долари и евро са прекратени ", съобщи централната банка в Москва

Този ход значи, че банките, фирмите и вложителите към този момент няма да могат да търгуват с двете валути посредством централна борса, която предлага преимущества във връзка с ликвидността, клиринга и надзора.

" Компаниите и физическите лица могат да продължат да купуват и продават американски долари и евро посредством съветски банки. Всички средства в щатски долари и евро по сметките и депозитите на жители и компании остават в сигурност ", се споделя в още известието.

Тъй като Москва се стреми към по-тесни търговски и политически връзки с Пекин, китайският юан измести $ и се трансформира в най-търгуваната валута на MOEX - 53,6 % от цялата търгувана задгранична валута през май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР