Новите правомощия на КЕВР, които позволяват да следи за манипулации,

...
Новите правомощия на КЕВР, които позволяват да следи за манипулации,
Коментари Харесай

Делян Добрев: КЕВР нямат софтуер за подслушване

Новите пълномощия на КЕВР, които разрешават да следи за операции, са част от инструкция на Европейски Съюз. КЕВР нямат програмен продукт за подслушване, " в случай че имат някакви подозрения за злоупотреби, ще се обръщат към способените органи ", разяснява пред бТВ Делян Добрев.

" За да няма спекулации в обществото, най-вероятно ще вземем решение да подкрепим текста в Закона за енергетиката, въпреки и да е посредствен ", изясни той, представен от news.bg. По време на диспути, ГЕРБ изиска КЕВР единствено да бъдат уведомявани за огромни енергийни покупко-продажби като тази за ЧЕЗ.

" Спорно е какъв брой този текст може да работи ретроактивно. Договорът за ЧЕЗ е подписан при започване на годината. Тъй като сътрудниците от Обединените патриоти са доста чувствителни на тази тематика, дадох предложение за отсрочване на дебата, с цел да разясняваме този проблем ", добави Добрев. Патриотите оферират КЕВР да може да ревизира и при положение на потребност - да стопира сходни покупко-продажби.

" Има огромна разлика сред това да контролираш покупко-продажби в банковия бранш и пенсионните фондове и надлежно други пълномощия да контролираш частни покупко-продажби ", разяснява Добрев. Той изясни, че за такива продажби има текстове в закона, които плануват, в случай че едно сдружение не извършва отговорностите си, шефът му да бъде заменен с подобен, който е назначен от страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР