„Новите правила целят да ускорят премахването на терористично съдържание онлайн.

...
„Новите правила целят да ускорят премахването на терористично съдържание онлайн.
Коментари Харесай

Ева Майдел: Терористичното съдържание онлайн ще бъде сваляно до един час

„ Новите правила целят да ускорят премахването на терористично наличие онлайн. В рамките на един час платформите би трябвало да реагират и пресечен достъпа до видеа, конгреси или изображения, които потикват към тероризъм. “, разяснява българският евродепутат Ева Майдел във връзка гласуваната позиция на Европарламента по правилник да премахването на терористично наличие интернет. Ева Майдел е докладчик за групата на ЕНП по мнението на Комисията по вътрешен пазар по отношение на регламента.

„ Мащабът на терористичната агитация онлайн е извънредно огромен. Над 1200 материала са били оповестени всеки месец от Ислямска страна, което е предиздвикало над 50 хиляди души, измежду които и 5 хиляди европейци да изоставен дома си и да се причислят към редиците им. “, добави още Майдел.

В позицията на Парламента се разяснява, че фирмите няма да бъдат задължавани генерално да филтрират всяко потребителско наличие, само че ще би трябвало да основат механизми за засичане на пропагандните материали, да вземем за пример, посредством модератори. Компетентни органи на страните членки, ще могат да изпращат заповеди за унищожаване на терористични видеа, текстове, изображения и да сътрудничат с фирмите. „ Борбата против тероризма е обща. Бизнесът, институциите и жителите, би трябвало да работят дружно. Това е и смисълът на новите правила - да има връзка с потребителите и способи за сигнализация, когато обещано наличие потиква към терористична офанзива или възхвалява терора. “. разясни още Ева Майдел.

Предстои новият мандат на Европейския парламент да пристъпи към тристранни договаряния и да реализира финален закон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР