Новите по-високи цени на ученическите карти по автобусната линия Слънчев

...
Новите по-високи цени на ученическите карти по автобусната линия Слънчев
Коментари Харесай

Проверяват защо ученици ще пътуват до Бургас за 145, а не за 86 лв.

Новите по-високи цени на ученическите карти по автобусната линия Слънчев бряг - Бургас ще бъдат тествани . Това е разпоредил заместител министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

До този миг картата за един месец е коствала 180 лв., а от 1 февруари след понижението със 70% трябваше да коства 86 лв. . Тя обаче се предлага за 145 лв. на касата на фирмата- транспортьор . Увеличението на цената е станало ден преди въвеждането на понижението, предоставено от страната, което влезе в действие от 1 февруари и е в действие до края на тази година. 

От Министерство на превоза твърдят, че са като на тях са им били предоставени написани инструкции. Отделен е и нужният административен запас за оказване на професионална и правна помощ на общините по използване на разпределението на средствата.
 Министерски съвет подкрепя с 27 млн. лева и нерентабилните транспорти
Министерски съвет подкрепя с 27 млн. лева и нерентабилните транспорти

Кабинетът чака Народно събрание, с цел да посочи ваучерите за гориво за най-бедните

От МТ припомнят, че с мярката се вкарва гратис пътешестване за децата до 10 навършени години с публичния градски превоз и междуселищния автобусен превоз. До в този момент гратис пътуваха децата до 7 годишна възраст.

Отпусканите средства от страната за компенсиране на пониженията за учениците в дневна форма на образование и студентите постоянно образование , в това число докторантите в постоянна форма на образование е увеличена от 20% на 70%.

За пенсионерите компенсацията за понижено пътешестване е увеличена от 20% на 40% .

За осъществяването на тази мярка са обезпечени спомагателни 73 благ. лева , към към този момент плануваните в бюджета досега 64 млн. лева Общо сумата за 2023 година е в размер на 137 благ. лева.  С спомагателни 27 млн. лева за 2023 година се усилват и дотациите за междуселищните автобусни транспорти, като през 2022 година сумата бе 20 млн. лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР