Новите паяци на Центъра за градска мобилност - ЦГМ са

...
Новите паяци на Центъра за градска мобилност - ЦГМ са
Коментари Харесай

С 10 нови паяка ЦГМ бори нарушителите в столицата

Новите " паяци " на Центъра за градска подвижност - ЦГМ са към този момент в София , с тях репатрират колите извършители до наказателните паркинги. Вчера са пуснати 4 нови " паяка ", през днешния ден пускат всички, закупени са общо 10 , разяснява пред БГНЕС Румяна Милова, член на Управителния съвет на ЦГМ.

Милова изясни, че в града ще се движат общо 18 машини на ЦГМ. От старите 14 оставят 8, останалите 6 се бракуват, защото те непрестанно се скапват и разноските за ремонт са голословни. Две от новите машини могат да репатрират и по-тежки коли, в това число джипове . Назначават се и спомагателни екипи, с цел да се глобяват повече извършители.

Започват да обикалят столицата в търсене на извършители , защото досега са е работело единствено по подадени сигнали, само че това се трансформира, добави Милова. Най-много извършители има по велоалеята при болница " Токуда ", бул. " Джавахарлал Неру " в " Люлин ", по бул. " Тодор Александров " при 32-ро учебно заведение, по бул. " Симеоновско шосе " и в " Студентски град ".

ЦГМ дава обещание скоро да решат казуса с паркирането на неразрешени места, като паркове, градинки, велоалеи и други Нарушителите стопират на такива места, тъй като знаят, че има малко репатриращи коли и мъчно се придвижат в запушване, само че и това се трансформира добави Милова.

За водачите, които сами смъкват скобите от колите си, се плануват нови наказания . За счупена или свалена скоба ще се заплаща 30 лв. първична санкция, ще се заплаща престоя в зоната, даже и нарушителят в този интервал да не е бил там, както и вредата за скобата, в размер на 200 лв.. Очаква се тези промени в наредбата за придвижване в София да бъдат гласувани от Столичния общински съвет - СОС

 СОС предлага санкцията за паркиране на тротоари и градинки да стане 200 лева
СОС предлага санкцията за паркиране на тротоари и градинки да стане 200 лева

200 лева санкция и за паркиране на пешеходни зони и места за хора с увреждания

В четири столични региона и с 5500 места се уголемява " Зелена зона " от 1 ноември. С 1500 нови места ще се усили зоната в регион " Възраждане ", със 700 в " Красно село ", с 2200 в " Лозенец " и с 1100 в " Оборище ".

Зелената зона в " Красно село " ще обгръща улици сред булевардите " Иван Гешов ", " Пенчо Славейков ", " Ген. Тотлебен " и улица " Георги Софийски ".

Във " Възраждане ", сред булевардите " Сливница ", " Константин Величков ", " Александър Стамболийски ", улиците " Гюешево ", " Партений Нишавски ", " Българска ливада ", " Камен Андреев ", " Добруджански край ", бул. " Ген. М. Д. Скобелев " - ул. " Опълченска " и ул. " Димитър Петков ".

В " Оборище ", сред булевардите " Христо и Евлоги Георгиеви ", " Данаил Николаев " и " Ситняково ", и улиците " Черковна " и " Султан тепе ".

Зелената зона в " Лозенец " планува и " Горен Лозенец ", който е отвън последното уголемение от есента на предходната година. ЦГМ влага 900 000 лв. до есента, за ремонт на тротоари в зоните , сумата от близо 2 млн. лв., планувани за ремонт. Очакват и към 4 млн. и 300 хиляди лв. доходи за година.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР