Новите осем метростанции на софийското метро вече са изградени, започва

...
Новите осем метростанции на софийското метро вече са изградени, започва
Коментари Харесай

Къртицата“ на метрото излезе при театър София“

Новите осем метростанции на софийското метро към този момент са построени, стартира работа по обзавеждането им. До края на годината към този момент ще могат да се употребяват от жителите. Новите 8 км. от третата линия на метрото бяха прокопани от тунелопробивната машина, която потегли от Красно село и през днешния ден излезе на повърхността на бул. „ Янко Сакъзов “.

Днес на метростанция „ Театрална “ с изключение на прахуляк и звук, имаше доста наслада и усмивки от сполучливо изпълнената задача на по този начин наречената „ къртица “.

Последната си копка тунелопробивната машина направи на бъдещата метростанция на бул. „ Янко Сакъзов “. Тук тя ще бъда разглобена и извадена от земята.

Работата по пробиването на тунела продължава в посока бул. „ Владимир Вазов “, само че по различен прийом.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Така, че машината „ Витоша “ свърши своята работа по третата линия на метрото, най-малко към този момент и можем да чакаме към този момент довършителните действия.
Освен до „ Театрална “, до края на годината столичани ще могат да се возят и до метростанциите „ Орлов мост ", „ Патриарх Евтимий ", „ Христо Ботев ", „ Медицинска академия ", „ България ", „ Цар Борис III " и „ Мизия ", а през 2020 година и до Горна Баня.

 ​Софийското метро с европейско отличие ​Софийското метро с европейско отличие
Софийското метро получи европейско отличие за най-хубаво транспортно обслужване на жителите. Сертификатът се присъжда от Европейските бизнес награди....

А на следващия ден на общинския съвет ще бъде гласувана смяна в устройствения проект на София, с цел да станат вероятни и плануваните разширения на първия и третия метролъч.

инж. Стоян Братоев, шеф „ Метрополитен “: Утре ще се гледа заданието, решение, с цел да се започва изменение на Общия организационен проект, с цел да може фактически да се приготви и регулационно трасетата за по -нататъшното развиване на метрото.
Едното отклонение ще е от спирка „ Бизнеспарк “ до Симеоновския въжен превоз на „ Витоша “, а второто от Военната академия към зала „ Арена Армеец “ и до „ Окръжна болница “. Строителство и на двете би трябвало да стартира през 2021 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР