Новите насоки за употребата на алкохол, които препоръчват на канадците

...
Новите насоки за употребата на алкохол, които препоръчват на канадците
Коментари Харесай

Канада: До две питиета седмично

Новите насоки за използването на алкохол, които предлагат на канадците да се лимитират до две напитки седмично, а в идеалния случай да се откажат от алкохола въобще, провокираха натоварен спор за съотношението сред риска и удоволствието в страна, в която голямото болшинство от възрастните постоянно употребяват алкохол, разяснява в. " Гардиън ".

Тази седмица Канадският център за приложимост на субстанции и пристрастяване (CCSA) прикани за доста понижаване на потреблението на алкохол, като предизвести, че видимо умереното пиянство съставлява редица съществени опасности за здравето, в това число рак, сърдечни болести и инсулт.

Новите насоки, финансирани от Health Canada, съставляват трагична смяна спрямо предходните рекомендации, издадени през 2011 година, когато на канадците беше казано, че нискорисковата консумация значи не повече от 10 напитки седмично за дамите и 15 напитки седмично за мъжете.

" Искахме просто да представим доказателствата на канадската общност, тъй че тя да може да се замисли върху използването на алкохол и да взема осведомени решения ", споделя Питър Бът, професор по фамилна медицина в Университета на Саскачеван и член на групата, изготвила насоките. " В основата си те се основават на правото да се знае. "

В своите измервания CCSA смята, че общоприета напитка е порция от 12 унции (355 мл) бира с 5% алкохол, чаша от 5 унции (148 мл) вино с 12% алкохол или чаша с 40% алкохол.

В Обединеното кралство Националната здравна работа (NHS) предлага не повече от шест чаши вино от 6 унции или шест пинти бира с 4% алкохол на седмица - в идеалния случай разпределени в три или повече дни. Здравните управляващи в Съединени американски щати предлагат не повече от две напитки дневно за мъжете и единствено едно за дамите.

Но канадски специалисти настояват, че съгласно нови проучвания три до шест напитки седмично би трябвало да се смятат за сдържан риск както за мъжете, по този начин и за дамите, а седем или повече напитки седмично са с висок риск. В допълнение към покачвания риск от рак на дебелото черво и гърдата, както и от сърдечни болести и инсулти, CCSA също по този начин разпознава както пострадванията, по този начин и насилието като отрицателни последствия от използването на алкохол.

" Тук не става въпрос за възбрана. Става дума просто за понижаване на количеството, което човек пие ", сподели Бът.

Насоките също по този начин предизвестяват, че нито едно количество алкохол не е безвредно при бременност или опит за зачеване. Въпреки че въздържанието по време на кърмене е най-безопасният вид, общоприетото пиво понякога не покачва доста риска.

Новите насоки бяха посрещнати скептично от някои здравни специалисти.

" Този вид проучвания постоянно маргинализират други съображения за здравето и благосъстоянието от алкохола ", споделя Дан Малек, професор по здравни науки в университета Брок.

" С работата си като Канадски център за корист с наркотични субстанции и пристрастяване, там няма място за разглеждане на това, че може да има изгоди. Тяхната работа е да откриват вредите. "

Малек дефинира насоките като " безотговорни " и съобщи, че те рискуват да основат " безпокойствие и стрес " измежду канадците, които в миналото са считали себе си за умерени пиячи, а в този момент заемат " високорискова " категория.

" Изследванията, които употребяват, също по този начин подценяват удоволствието и насладата, облекчаването на напрежението и колегиалността, свързани с алкохола. Нито едно от тези неща не е включено в изчисленията ", споделя той. " Ние не сме просто машини с входове и изходи от химикали или храна. Ние в действителност съществуваме в обществено пространство. И това оказва доста влияние върху здравето. "

Други обаче считат, че насоките са опит да се помогне на канадците да схванат по-добре действителностите, свързани с потреблението на алкохол.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР