Новите модели на iPhone и iPad вече разполагат и с

...
Новите модели на iPhone и iPad вече разполагат и с
Коментари Харесай

Функция за разделен екран в iPhone - slava.bg

Новите модели на iPhone и iPad към този момент разполагат и с функционалност, която от много време е налична в някои смарт телефони и таблети с Android. Тя разрешава на потребителя да разделя екрана на две и да употребява по едно и също време две приложения.
Функцията е налична за iPhone 11, както и iPad Pro 11 или по-нов. Тя е вградена в iOS и iPadOS, като процесът по активирането ѝ е на практика еднакъв.

Тя е скрита много на надълбоко в главното меню с настройки. От него би трябвало да се избере Display and Brightness > Display Zoom > Zoom > Set > Use Zoom.

Също по този начин може да се наложи да се задейства и функционалността за потребление на няколко приложения по едно и също време, в случай че е била изключена. Това става от главното меню с настройки > Multitasking & Dock - Allow Multiple Apps.

Когато всичко е задействано, към този момент може да се премине и към потребление на разделения екран. Потребителят първо би трябвало да отвори едното приложение и по-късно да плъзне пръст от долната част не екрана нагоре, с цел да отвори лентата за бърз достъп до други приложения.

Следващата стъпка е да се натисне и задържи върху иконата на второто приложение и тя да се издърпа върху към този момент отвореното приложение. Второто приложение ще се отвори в обособен прозорец, като той може да се реалокира в мечтана позиция от потребителя. Прозорецът може да се трансформира по мярка посредством натискане и задържане върху сивата линия в горната част на прозореца на второто приложение. С плъзгане нагоре, може да се усили прозорецът на второто приложение и то да застане в пълноправен втори екран паралелно до първото приложение.

Важно е да се посочи, че не всички приложения поддържат режима за разграничен екран. В подобен случай приложението просто няма да се отвори в подобен режим.

При потребление на iPad, може да се добави и трето приложение. Това става по същия метод, като този път иконката би трябвало да се "пусне " върху разграничителната линия сред другите две приложения. Ако се пусне върху някое от другите приложения, просто ще го размени, по тази причина прецизността е значима.

Източник: Vesti.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР