Новите министри в служебния кабинет са общо 19, колкото бяха

...
Новите министри в служебния кабинет са общо 19, колкото бяха
Коментари Харесай

Смяната на властта в част от министерствата премина без церемония

Новите министри в служебния кабинет са общо 19, колкото бяха и предходните. А структурата на кабинета остава същата.

След церемонията в постройката на Министерския съвет, служебните министри отидоха на новите си работни места. В някои ведомства проведоха гала по предаване на властта, в други - не.

Предаването на властта в Министерство на вътрешните работи се изрази в пешеходна разходка сред постройките на Министерския съвет и министерството. Официалната гала и сериозните диалози останаха скрити за медиите.

Служебният министър Бойко Рашков увери, че ще се подходи с нужната отговорност, основно по отношение на подготовката на изборите.

„ Тръгвам си прочувствено, тъй като съм прекарал целия си живот в полицията и Министерство на вътрешните работи. Ще спомагам изцяло на господин Рашков и неговия кабинет “, съобщи Христо Терзийски..

Новият и остарелият финансов министър пък не се схванаха за актуализацията на бюджета. Кирил Ананиев сподели, че чакали ново постоянно държавно управление, която да я направи, а наследникът му отвърна.

„ Аз персонално бих направил актуализация в дребен размер, който да обезпечи ограниченията като 60-40, спомагателните ограничения за пенсионерите “, означи Асен Василев, министър на финансите в служебния кабинет.

„ Няма по какъв начин да направиш в последните три дни актуализация на бюджета, която няма да отразява политиката на новото държавно управление, не е правилно и не е почтено ", означи в отговор Кирил Ананиев.

След церемонията, служебният министър на външните работи Светлан Стоев уточни, че главен приоритет ще бъде реализацията на изборите зад граница и съобщи, че позицията на България по отношение на участието на Северна Македония в Европейски Съюз няма да се промени, само че разговорът ще продължи.

В министерството на опазването на здравето пък гала нямаше. Новият здравен министър доктор Стойчо Кацаров, който беше измежду ярките критици на ръководството, резервира безмълвие пред медиите.

А в просветителното министерство означиха, че имат най-хубава последователност. „ Аз съм единствения министър, който предава на този, който е приел “, означи Красимир Вълчев.

Няма да има никакви съществени промени в министерството, стана ясно след церемонията.

В културата също зададоха звук на последователност - служебният министър разгласи, че ще се поучава с предшественика си.

А служебният обществен министър и вицепремиер Гълъб Донев разгласи, че главният му приоритет ще бъде да се възвърне заетостта след COVID-19 пандемията и да се увеличи качеството на работната мощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР