Новите локдауни в Европа можеха да бъдат избегнати, включително чрез

...
Новите локдауни в Европа можеха да бъдат избегнати, включително чрез
Коментари Харесай

Шеф от СЗО посочи огромната грешка на европейците, която ги затвори в локдауни

Новите локдауни в Европа можеха да бъдат избегнати, в това число посредством всеобщо носене на маски, разяснява ръководителят на европейския офис на Световната здравна организация.

"Локдауните можеха да бъдат избегнати. Оставам на позицията си, че това са крайни ограничения. Ако потреблението на маски беше достигнало 95%, нямаше да са нужни локдауни ".

Той въпреки всичко означи, че потреблението на маски по никакъв метод не е панацея и би трябвало да се прави в композиция с други ограничения ", сподели на конференция Ханс Клуге, районен шеф на СЗО за Европа.

Според оценка на СЗО, актуалното носене на защитни маски в Европа е 60% или даже по-нисък %.

Регионалният шеф на СЗО за Европа също по този начин сподели, че затварянето на учебните заведения е неефективна мярка за справяне с ковид.

"Основните учебни заведения би трябвало да останат отворени ", сподели той и добави, че "децата и юношите не подтикват разпространяването на новия ковид, прочут като SARS-CoV-2, а закриването на учебни заведения "не е дейно ".

Ханс Клуге уточни, че някои здравни системи на континента са пренатоварени, като единствено през последната седмица са били регистрирани над 29 000 смъртни случая.

"Европа още веднъж е епицентърът на пандемията, дружно със Съединените щати. В края на тунела има светлина, само че това ще са шест тежки месеца ", съобщи Клуге на конференция в Копенхаген.

Въпреки обнадеждаващите вести през последните седмици за Covid имунизациите, те "не са магическа формула (т.нар. сребърен куршум), тъй като знаем, че тяхното предложение ще бъде лимитирано изключително първоначално ", сподели той.

Ханс Клуге добави, че СЗО е в контакт и с разработчиците на съветската ваксина "Спутник V " във връзка с данните от клиничните ѝ изпитвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР