Новите американски изтребители F-35 се превръщат в ябълката на раздора

...
Новите американски изтребители F-35 се превръщат в ябълката на раздора
Коментари Харесай

CAЩ и Typция ca в oмaгьocaн ĸpъг зapaди нoвитe изтpeбитeли F-35

Новите американски изтребители F-35 се трансформират в " ябълката на раздора " в връзките сред Съединени американски щати и Турция. Анкара е един от главните участници в програмата за създаването на моделите самолети и е поръчала 100 бройки от тях. Но по никакъв начин не е несъмнено, че ще ги получи, защото се споразумя с Москва да купи съветски ракетни системи за противовъздушна защита C-400.

През август Конгресът одобри законодателство, което би могло да блокира продажбата на американските изтребители на турците. Депутатите в Съединени американски щати са разтревожени, че заради близостта на Турция с Русия, технологията на модерния изтребител ще попадне в съветски ръце.

" Ще предадем тази технология на Кремъл, в случай че предоставим на Турция тези самолети ", предизвести сенаторът от Ню Хемпшир Джийни Шахийн. Тя означи, че системата С-400 е предопределена да смъква самолети като F-35, съобщи CNBC.

Потенциалната възбрана обаче основава проблеми както на Вашингтон, по този начин и на управляващите в Анкара.

Турция е международен водач в авиокосмическата промишленост, а 10 турски компании ще произведат елементи за F-35 за към 12 милиарда $, в това число основни съставни елементи като централния фюзелаж и част от системите, гарантиращи сполучливото приземяване на изтребителите. За някои детайли, като екрана на пилотската кабина, Турция е единственият източник в света, написа Bloomberg.

 

 

money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР