Новините по руската телевизия през последните дни за посещения и

...
Новините по руската телевизия през последните дни за посещения и
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Путин готви масирана зимна офанзива

Новините по съветската телевизия през последните дни за визити и срещи на съветското военно и политическо управление, както и на срещата сред Путин и Лукашенко, планувана за през днешния ден, подсказва, че Москва приготвя решителни дейности на фронта през идващите месеци, които обаче надали ще бъдат сполучливи. Това се споделя в ежедневния систематизиран разбор на събитията, свързани с войната в Украйна на американския Институт за проучване на войната (ISW)

Анализатори считат, че проявлението през последните два дни на срещата сред съветския президент Владимир Путин и министъра на защитата Сергей Шойгу, началника на Генералния щаб Валерий Герасимов и командващия съветските сили в Украйна Сергей Суровикин, както и пътуването на Шойгу до Южния боен окръг, са в отговор на изказванията и рецензиите на съветските военни ултранационалистически блогъри, само че надали е единствено това.

Признаци, че Русия се готви да възобнови настъплението в Украйна през идващите месеци е и идната среща на Путин с беларуския президент Александър Лукашенко, като американски специалисти и техни сътрудници от Източна Европа предвиждат, че Путин още веднъж ще призове Лукашенко да поеме по-активна роля във войната.

Остава обаче открит въпросът дали съветската войска ще бъде способна на сполучлива атака в близко бъдеще, който буди и огромни подозрения. Повод за тях са събитията, че надали мобилизираните резервисти и новобранци ще могат да се научат да водят война задоволително добре през идващите месеци, с цел да организират бързи и сполучливи интервенции. Освен това Русия не разполага с танкове, артилерия и оръжия с огромен обхват - проблем, който надали ще бъде решен до тази зима.

Американските анализатори са прекомерно скептични и по отношение на държанието на беларуския президент, който надали ще се съгласи да изпрати своя войска в Украйна.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР