Новините от Австрия не са оптимистични. Тепърва да се говори

...
Новините от Австрия не са оптимистични. Тепърва да се говори
Коментари Харесай

Петър Витанов: Правителството се лута за Шенген, не знае какво да прави

„ Новините от Австрия не са оптимистични. Тепърва да се приказва за смяна на публичното мнение в страната, е несъстоятелно. Новото държавно управление би трябвало да постави надалеч по-съществени старания “, моли Петър Витанов.

 

Евродепутатът-социалист подсети, че преди по-малко от година с помощта на напъните на неговите сътрудници е била преодоляна съпротивата на Швеция.

 

„ Бяха извършени серия от срещи на високо равнище – със Стефан Льовен, президент на ПЕС, с някогашната министър-председателка Маргарит Андершон, с всички евродепутати от Швеция, изпратихме делегация, написахме си домашното и в последна сметка шведските социалисти обърнаха своето мнение, участваха в стабилно болшинство в шведския парламент и резултатът е налице “, напомни той.

 

Според Петър Витанов е време представителите на демократичните партии, както и тези на Европейската национална партия, да реализират съответен резултат.  

.

„ И в Австрия, и в Нидерландия ръководят техни представители. Този проблем може да се реши на паневропейско равнище, дружно с огромните политически фамилии и по тази причина считам, че напъните, които поставя българското държавно управление, наподобяват извънредно незадоволителни.

 

Трябва да е ясно едно – нужна е поддръжката на огромните и авторитетните сили в Европа, тъй като въпросът въобще не опира единствено до Хага или Виена “, разяснява още той.

 

България и Румъния би трябвало да вървят дружно в този развой, безапелационен е Петър Витанов.

 

„ Сякаш българското държавно управление се лута, не знае какво да направи. Спомням си, че една година упрекваха предходните, че няма устойчиво държавно управление, изброяваха се проблемите с корупцията. Днес, два месеца след съставянето на ново постоянно държавно управление, не наподобява решен нито въпросът с мигрантите, нито този с корупцията. Чакаме старания и резултати в вярната посока, тъй че България да стане член на Шенгенското пространство “, съобщи Витанов.

 

Евродепутатът стартира и тезата, че сега районното съдействие може да направи страните от Балканите доста по-видими.

 

„ Гърция, България и Румъния имат общи ползи и общи провокации. Общи старания в областта на енергетиката, превоза, на свързаността единствено ще оказват помощ на нашия район “, сподели Витанов, който бе и участник в конференцията „ Напред! Силен глас за Европа “ в Румъния.

 

Там беше коментирана тематиката и за сигурността в Черно море.

 

„ Черно море е стратегически значимо място освен за Русия и Турция, които са огромните районни играчи, само че и за останалите страни. Видяхме, че то е значимо даже за Съединени американски щати, които се намират на другия завършек на глобуса, откакто Конгресът одобри закон за отбрана на ползите в Черно море.

 

На този декор наподобява парадоксално, че ние, черноморските страни, нямаме обща тактика. Затова този вид районно съдействие е значимо. Неговата цел не е да торпилира сегашните съюзи и обединявания, то би трябвало да надгради, да даде опция да се мисли за района “, сподели още той.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР