Новините около Илон Мъск и Tesla не спират. Този път

...
Новините около Илон Мъск и Tesla не спират. Този път
Коментари Харесай

Model Y - новият електрически пикап на Tesla

Новините към Илон Мъск и Tesla не стопират. Този път не става въпрос за автомобил, огнехвъргачка, галактическа стратегия или нещо още по-откачено, а за нов... пикап.

Очаква се новият модел да бъде показан публично в края на лятото, а в случай че съдим по изявление на самия Мъск, същият не би трябвало да коства повече от 49 000 $.

Въпреки че ще го забележим напълно скоро, новият пикап на Tesla ще влезе в произвеждане едвам през 2021 година, в случай че всичко върви по проект. Имайки поради цените на актуалните модели на Tesla, не би било изключително изненадващо, в случай че пикапът притегли забележителен потребителски интерес.

Стандартният седан Model 3 да вземем за пример коства 39 900 евро, а Model S се продава за 75 000 $ в най-достъпната си настройка. Разбира се, електрическите модели на компанията стават още по-привлекателни, имайки поради данъчните облекчения, от които се възползват американските клиенти.
 Снимка 427101

Неотдавна, в един от нескромните си туитове, Илон Мъск се закани, че пикапът на Tesla ще превъзхожда по качества много известният в Щатите Dodge Ram 1500.

Предприемачът дава обещание оптимален пробег сред 400 и 500 благи (640 и 800 км) с едно зареждане на батерията. Подобно на всяка друга Tesla сега, пикапът най-вероятно ще разчита на два електрически мотора.

Бъдещият Model Y - както най-вероятно ще бъде името му, е определян от своите основатели като сайбър пънк пикап. Очаква се част от общоприетото му съоръжение да включва система, която автоматизирано да контролира окачването според от товара в каросерията.

Ако имаме вяра и на предварителните обещания на Мъск, новият Model Y би трябвало да има забележителна теглителна мощ, която да разрешава на притежателите да дърпат какво ли не - от обичаното си голямо барбекю на колела до каравана или платформа с джетове. Типично по американски.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР