Новини на живо На 23 ноември край Боснек към 2:00

...
Новини на живо На 23 ноември край Боснек към 2:00
Коментари Харесай

Автобусна катастрофа с много жертви: Всичко за трагедията на АМ Струма

Новини онлайн
На 23 ноември край Боснек към 2:00 часа тази нощ пътнически рейс с 52 пасажери катастрофира на Автомагистрала " Струма ". Първоначално рейсът се е блъснал в мантинелата, като е разрушил 50 м от нея, по-късно се е блъснал в бордюра. Засега не е ясно дали пожарът е станал преди или след конфликта.

11:00 Трагедиите са общи, нещастията са това, което ни допира, това, което ни прави хора и съпричастни – без значение от каква народност са хората, които към този момент не са сред нас. Това сподели министър председателят Стефан Янев по време брифинг със северномакедонския си сътрудник Зоран Заев след автобусната злополука край Боснек, при която починаха минимум 45 души. 10:34 Служители на македонската полиция дойдоха доскоро пред офиса " Беса транс ", компанията притежател на рейса, който катастрофира тази нощ на автомагистрала " Струма " в България.. Пред постройката, където се намира офиса на компанията стартират да се събират и родственици и близки на починалите, заяви sitel.com.mk.

10:09 Страшна покруса, 46 починали пасажери. Това споделиха на спонтанен брифинг пред „ Пирогов ” публични лица от Северна Македония, отпред с премиера на страната Зоран Заев, здравния министър Венко Филипче и външния министър Буяр Османи. Заев и Филипче благодариха на управлението на „ Пирогов ”, настанените там сега са в оптимално поради обстановката положение. Травмите не са тежки, в устойчиво положение са, няма заплаха за живота им. Има момиче на 16 години. Има подготвеност всички да бъдат освободени, когато са изцяло нормализирани, удостовери проф. доктор Иван Поромански. 09:44 По публични последни данни са починали 45 души, 12 от тях деца, измежду тях са били и две близначета. Първоначално бе обявено за 46 починали. Точният брой на жертвите ще стане явен, откакто бъдат извадени телата на починалите от рейса. Тяхната идентичност ще бъде открита благодарение на ДНК проба. В момента се прецизира дали е имало прекачване на пасажери от един рейс в различен при самото пътешестване. Засега се допуска, че са жители на Република Северна Македония.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР