Новината за смъртта на легендарния футболист Диего Марадона потопи в

...
Новината за смъртта на легендарния футболист Диего Марадона потопи в
Коментари Харесай

Футболистка отказа да почете Марадона. Нарече го "насилник"

Новината за гибелта на именития футболист Диего Марадона потопи в тъга целия свят. Редица тимове във всяко кътче на света отдадоха респект на международния първенец с Аржентина от 1986 година

Но не и една от футболистките на испанския " Виахес Интериас "! Паола Дапена демонстративно отхвърли да вземе присъединяване в минутата безмълвие преди другарската среща с " Депортиво " Абанка.

Вместо да застане спокойно, като всички свои колежки на терена, тя обърна тил и седна на тревата. Съотборничките ѝ не последваха дейностите ѝ, а почтително изчакаха минутата в цялостно безмълвие да мине.

Каква е повода Дапена да постъпи по този начин и да провокира скандал?

Тя твърди, че Дон Диего не заслужава почитта, която му се оказва. Аржентинецът е считан за един от най-великите футболисти в историята. Действията му отвън терена обаче много опонират на облика му на футболен воин. Той постоянно използва алкохол и опиати, като 3 пъти правата му на футболист са били спирани поради приложимост на неразрешени вещества.

" Днес е интернационалният ден за битка с насилието над дами. Би трябвало да почетем тях, тези жертви, а друг човек. Не съм съгласна да приписвам респект на изнасилвач, педофил и принудител. Бих го направила още веднъж. Марадона е огромен футболист. Но, с цел да си добър човек, полезностите ти отвън терена би трябвало да надвишават футболните качества ", изясни 24-годишната Дапена след мача.



През 2014 година Марадона беше упрекнат от тогавашната си избраница Росио Олива в домашно принуждение. Той отхвърли, а казусът по този начин и не беше обсъждан от съда. Самата Олива се оплака преди дни, че фамилията на Марадона не я е позволило на погребението. Последно довиждане с футболната звезда си взеха единствено най-близките - двете му дъщери Далма и Джиана, някогашната му брачна половинка Клаудиа, другари и родственици, които бяха до него в последните години.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР