Новината на премиера Борисов за увеличение на бюджетните заплати с

...
Новината на премиера Борисов за увеличение на бюджетните заплати с
Коментари Харесай

Иван Нейков: Министерствата бяха като гръмнати от новината за увеличението на бюджетните заплати

Новината на премиера Борисов за нарастване на бюджетните заплати с 10% от 1 януари 2019 година е имала резултат на бомба за министерствата в кабинета, изключвайки финансовото ведомство, разяснява специалистът Иван Нейков от Балканския институт по труда и обществената политика.
След като един път е дадено, заден ход към този момент няма. Ние имаме 3-годишна бюджета прогноза, която предвиждаше следващата година минималната заплата да бъде увеличена с 40 лева Казаното през днешния ден обаче значи, че бюджетната прогноза се трансформира и тя би трябвало да скочи с повече, най-малко 56 лева, разяснява Нейков пред Българска национална телевизия.

Увеличение на междинната заплата е в положение да поеме натиска от нарастванията на всички тези цени, които се чакат, изясни специалистът.

Тази зима чакам проблеми за хората с ниски приходи заради вероятно увеличение на инфлацията. Работещите небогати обаче не могат да намалеят с увеличение на минималната работа заплата, тъй че за тях ситуацията ще остане без смяна, разяснява още Нейков.

Аз мисля, че нарастването на заплатите е реакция, която има за цел да понижи спора в обществото, сподели в умозаключение специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР