Новината хвърли в ужас целия свят. А Путин вече празнува

...
Новината хвърли в ужас целия свят. А Путин вече празнува
Коментари Харесай

Царят злосторник Путин си мечтае. За Украйна. И за много кръв 


Новината хвърли в смут целия свят. А Путин към този момент чества следващата си победа. Той не се опасява от никакви наказания и е подготвен да води война, просто тъй като в действителност счита Украйна за измислена страна. Той даже се преобрази в историк – и сещате ли се кой съгласно него е измислил Украйна? Не различен, а самият Ленин. Добре де, но какво тогава е било с Киевската Рус? Е, по какъв начин какво – това е началото на самата Русия.

Днес обаче Украйна е враждебна страна. Там съгласно Путин ръководят националисти и неонацисти, само че народът си е приятелски – ами че ние и те сме едно и също. Но ето ти мъчнотия: а в случай че се наложи да ги убиваме, тогава какво? Тогава съществува понятието „безчовечност“.

Съдбата и на Украйна, и на Беларус се намират в ръцете на Путин, той може да си ги постави във вътрешния джоб, с цел да спечелва неговият „руски свят“, съветската империя на справедливостта. Но за коя точно правдивост става дума?

В този момент би трябвало да надникнем в онази действителност, в която живее нашият „Цар злосторник“. Реалността, в която е въвлякъл и своите кремълски приятели. Тоз или оня всред тях може и да се е позадавил с тази действителност, само че към този момент никой не смее да гъкне. И по този начин, светът на нашия Цар пакостник се е образувал от четири фактора.

Първо – от уличните гамени в Ленинград, които си живеят по свои закони. Там важи единствено едно: да надвиеш, да унизиш другите и да ги изнасилиш. Вторият фактор са източните бойни изкуства – още един темел в съзнанието на Путин, който изисква само победа. Трето – работата му в Комитет за Държавна сигурност (на СССР), битката против врага в името на успеха. И четвъртият му претекст: да се възстановят границите на Съветския съюз. Което съгласно него е заслужено, тъй като (така гласи съответната версия) американците са разрушили великия Съюз на съветските социалистически републики. Придърпали са републиките към своя лагер, като че ли вадят картофи от жарта. Но „руският свят“ е подготвен за възмездие. Отмъщение – обичаната дума на уличните гамени.

Путин се мисли за доста сръчен. Но американците взеха решение да изтеглят хората от своето посолство в Киев, намеквайки, че той се готви да превземе украинската столица – и предотвратиха резултата на едно ненадейно нахлуване. А Путин обича да работи ненадейно. Това му е най-милото.

Путин счита единствено Байдън за равносилен

От Европа обаче нашият цар палавник въобще не се бои. Той счита Макрон за най-обикновен куриер на Байдън, а и към действителната мощ на немския канцлер Шолц не се отнася с по-голям почит. Интересува го само Байдън: Путин счита, че единствено Байдън му е еднакъв по мощ и единствено с него може да си мери мускулите. Ето за какво отвори и тематиката за границите. През Украйна минава руско-американската граница. Друга няма. Дали Путин ще я прекрачи? Мисля си, че в главата му се въртят четири фантазии.

Едната е мъничка: да разшири Донбас до границите на Луганската и Донецката области. Втората е „Новорусия“ – нововъзкръсналата, за която се приказва още от 2014. Да отнеме на Украйна всички земи от Харков до Молдова, в това число и хубавицата Одеса. Тази фантазия ще коства доста повече кръв и трупове. Но кой ти гледа! Третата – да превземе Киев и да конфигурира свое държавно управление. Това към този момент е море от кръв. Но кой ли ще седне да ти брои труповете – по този начин мисли нормалният пакостник.

Само слабаците броят трупове. И четвъртата фантазия на Путин: да превземе цяла Украйна и да излезе на границата с Полша. Ето, това към този момент е същинската фантазия за възобновяване на границите на Съветския съюз. Е, ще би трябвало да се понапънем, споделя си злосторникът, само че залогът си коства.

В последна сметка Путин зашлеви следващия пестник по бузата на западния свят. А какъв брой още ще последват? Не можеш ги преброи. Путин е удовлетворен от себе си и си споделя: „Молодец!“

Виктор Ерофеев
Съвременен съветски публицист и политически наблюдаващ. Литературовед и ефирен водещ. Кавалер на френския Орден на почетния легион.
dw.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР