Новината, че живеещите в селата в Пернишка област са натоварени

...
Новината, че живеещите в селата в Пернишка област са натоварени
Коментари Харесай

В пъти разлика такса смет в Пернишко - битката срещу решението започва

Новината, че живеещите в селата в Пернишка област са натоварени с сред, провокира логически митинг.
Досега обясненията на администрацията в Перник, водена от кмета Станислав Владимиров, звучат неубедително - дълги години таксата не била пипана, по тази причина в този момент се наложило стремително нарастване. Така и не беше изяснено пред медиите за какво обаче тежестта се понася единствено от избрани хора - в град Перник таксата не се подвига с толкоз. Освен това, протестиращи показаха, че и със остарялата такса за боклук план-сметката на Перник е бил изпълняван - това също не беше коментирано от локалната власт!
 Омбудсманът желае пояснение за фрапантното повишаване на такса боклук за пернишките села Омбудсманът желае пояснение за фрапантното повишаване на такса боклук за пернишките села
Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила рекомендация до кмета на Община Перник Станислав Владимиров и ръководителя на Общинския съвет Димит...
Според Георги Чернев, един от уредниците на митинга, в много случаи таксата за живущи в пернишки села ще стане 200 лв.. Той и други възмутени от дейностите на администрацията на Владимиров отнесоха случая до съда. Чернев е ръководител на Софийската търговско-промишлена камара и издател на " Търговски вестник ". Той беше на второ място в пернишката листа на Българска социалистическа партия за парламентарните избори. А Станислав Владимиров завоюва кметското място в града като претендент на Българска социалистическа партия, само че бързо по-късно и се получи очевидно разделяне и тежки рецензии от страна на Владимиров като. Но, когато беше взето решението за ударното нарастване на такса боклук, а той почна да приказва изключително сериозно за обстановката в социалистическата партия по-късно.
" Нека да бъдем единни в борбата за такса боклук. Кметът на Перник се пробва да ни опълчи, да ни раздели. Вдигна такса боклук 10 пъти в селата. В момента таксата в града е приблизително 80 лева, а в селата надмина 200 лева?? Равнопоставеност?? Не. Този кмет ни води към рецесия с боклука! Благодарност към уредниците на митинга. Благодарност към юристите, които водят борбата. Заедно ще победим ", прикани Георги Чернев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР