Новината, че 54 души са починали във Великобритания през последните

...
Новината, че 54 души са починали във Великобритания през последните
Коментари Харесай

Смъртоносни опиати взеха над 50 жертви

Новината, че 54 души са умряли във Англия през последните шест месеца, откакто са приемали опиати, стотици пъти по-силни от хероина, провокира вълна от мнения и сложи въпроса за навлизането на Острова на синтетични опиати от лаборатории в Китай.

Националната организация за битка с престъпността счита, че тези опиати са до 300 пъти по-силни от хероина и до 10 пъти по-силни от фентанила.

Фентанилът провокира 75 000 смъртни случаи през миналата година в Съединени американски щати – се изпращат до Англия по пощата от Китай. Проблемът за първи път стана вест във Англия през 2021 година, когато 18-годишен одобри свръхдоза от тези субстанции.

Бумът на смъртните случаи настъпи през лятото когато единствено в град Бирмингам бяха регистрирани 16 в границите на два месеца.

Специалисти показват, че веществата, известни като нитазени, могат да причинят „ световен проблем с опиатите “. Показателно е, че други 40 смъртни случая са подложени на спомагателни проби, с цел да се удостовери съществуването на този рисков опиат в телата на жертвите.

В множеството случаи нитазенът се смесва с хероин от наркодилърите, което прави опиатите още по-силни и смъртоносни. Някои специалисти считат, че взривът на синтетичната дрога има директна връзка със възбраната за събиране на опиумен мак в Афганистан, написа bTV.

Британското държавно управление възнамерява да отговори на тази опасност, като класифицира 15 нови синтетични опиати като медикаменти от клас А, което ще ги сложи под още по-сериозен надзор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР