Новината беше съобщена . Над 60 са изключените клубове от

...
Новината беше съобщена . Над 60 са изключените клубове от
Коментари Харесай

БФС изключи 62 клуба, подкрепили Бербатов

Новината беше обявена.

Над 60 са изключените клубове от долните дивизии. Те участваха на конгреса предишния петък, на който Бербатов беше определен за президент с цялостно единогласие.

Преди това от БФС оповестиха, че избори за нов президент няма да има, защото към момента не са вписани в Търговския указател резултатите от провелия се през октомври 2021 година конгрес, на който Борислав Михайлов беше определен за четвърти мандат. Причината е обжалване от страна на Бербатов и подкрепилите го тогава клубове.

Дисциплинарната комисия ще се занимава настрана с ЦСКА и другите професионални клубове, подкрепили някогашния нападател на " Манчестър Юнайтед ". Комисията по нравственос и феърплей предлага самостоятелни и отборни наказания, като техният темперамент не се показва. Според неофициална информация се планува " алените " да бъдат санкционирани с 15 000 лева, а изпълнителният шеф Филип Филипов, който ги представяше в НДК, да бъде изключен вечно от системата на футбола.

Още над 40 други клуба също са изключени като членове на БФС, само че заради други аргументи - навписване в регистъра на ММС, свързани лица в ръководството и нарушаване на разнообразни разпореждания. Не е ясно кои и какъв брой от въпросните клубове са декларирали поддръжка за Бербатов.

По-рано денем от ФИФА и УЕФА показаха терзание за обстановката в българския футбол и показаха, че ще търсят мнението на министерството на младежта и спорта, до момента в който наблюдават под лупа проблема.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР