Новинарският портал Wccftech, цитирайки анализаторите от Jon Peddie Research (JPR),

...
Новинарският портал Wccftech, цитирайки анализаторите от Jon Peddie Research (JPR),
Коментари Харесай

Продажбите на геймърски графични карти са се увеличили през второто тримесечие на 2023 г. – AMD е “пораснала“ повече от NVIDIA

Новинарският портал Wccftech, цитирайки анализаторите от Jon Peddie Research (JPR), заяви, че продажбите на видеокарти са почнали да се усилват. Тримесечният растеж е с 11,6%. Въпреки това, в съпоставяне със същия интервал на 2022 година, пазарът на GPU се е свил с 27%.

Каква е повода не се прецизира. Може би това се дължи на по-ниските цени — актуалните 3D-ускорители на AMD поевтиняват много бързо. Така да вземем за пример, базовият Radeon RX 7600 сега коства единствено $229. Същевременно, актуалните APU и CPU от AMD са оборудвани с интегрирани графични процесори. Това значи, че и процесорите влизат в статистиката на видеокартите. Тримесечният растеж на графичните процесори от AMD е 22,9%, на NVIDIA — единствено 7,5%, а на Intel — 11,7%.

Що се отнася до пазара на процесорите, спрямо предходното тримесечие, той се е нараснал с 15%. И в съпоставяне със същия интервал на предходната година, той е понижен с 23%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР