Нови зловещи разкрития за насилие, излизат наяве в Центърът за

...
Нови зловещи разкрития за насилие, излизат наяве в Центърът за
Коментари Харесай

Зловещи разкрития! Ученик пребил 8 души в центъра за деца с увреждания в Смолян

Нови злокобни разкрития за принуждение, излизат нескрито в Центърът за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания в Смолян От тях излиза наяве, че възпитаник е нанесъл побой на осем души от личния състав. Пострадали са три детегледачки, обществен служащ, две готвачки и две хигиенистки, като някои от тях са приети в болница за лекуване, оповестява „ Дарик ".

Тези обстоятелства стават ясни от докладната бележка на кмета на община Смолян Николай Мелемов, с която се желае от локалния парламент, въпросният център да бъде преустроен в подобен, за деца и младежи без увреждания.

От документа излиза наяве, че въпросният възпитаник е упражнявал тежка форма на физическа експанзия и неведнъж е упражнявал принуждение над децата и личния състав.

Това са част от претекстовете, както и неналичието на личен състав, което пък се отразява и на качеството на предлаганата услуга, за вземането на решението за преустройствата на центъра.

Припомняме ви, че през септември излезе нескрито един от въпросните случаи на нахлуване на личния състав, когато 16- годишният възпитаник атакува възпитателка с лопата и в следствие дамата бе призната в болница. След това имаше експанзия от негова страна към дете от центъра, който също прояви такава към човек от личния състав.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР