Нови законови регламентации отвързаха ръцете на данъчните, а сред първите

...
Нови законови регламентации отвързаха ръцете на данъчните, а сред първите
Коментари Харесай

Данъчни запечатват култово заведение и секс шоп в Пловдив, още 5 обекта са “под ножа“

Нови законови регламентации отвързаха ръцете на данъчните, а измежду първите пострадали от плануваните крупни ограничения по запечатване на обектите са и пловдивски предприемачи и техните търговски обекти, оповестява " Трафик ".

След като ловко разнообразни неизрядни данъкоплатци избягваха глобите на Национална агенция за приходите, през днешния ден на уеб страницата се появи обществен " черен " лист на комерсиалните обекти, на които следва да се приложи мярката „ Запечатване на обект “. Мярката може да бъде наложена за период до 30 дни без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания.

В Пловдив уличени в данъчни нарушаване са общо седем компании и надлежно ще " изгорят " общо 7 обекта. Култовото заведение в кв. " Кършияка " Розовото, или Розовата къща, ще бъде затворено от данъчните. Ресторантът е благосъстоятелност на " Бени и Никол " ЕООД и няма да може да се избави от мярката посредством досегашните финтове. До 2017 година, в случай че някой търговец попадне в такава обстановка, той можеше да избяга от мярката посредством прекачване на стопанисването на обекта в рамките дневно на друго юридическо лице, в това число преназначаване на личния състав, прекачване на касовите апарати, преподписване на контракти с наемодатели и снабдители.

С последните промени в ЗДДС бе признато, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен без значение от възможна смяна в субекта, който го стопанисва, което доста ще понижи опитите за заобикаляне на закона, допълват от Национална агенция за приходите. Условието за това е все още на запечатване на обекта или обектите, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан.

Запечатани ще бъдат още секс шоп в лоното на еротичната комерсиална промишленост - ул. " Аксентий Велешки " в центъра на Пловдив, благосъстоятелност на " Марбеа " ЕOOД. Заведение за закуски и бързо хранене до СОУ " Пейо Яворов " също ще спре да радва най-малко за няколко седмици учениците в междучасията.

Магазин " F58 " в търговиите на Брезовско шосе и различен магазин за долни дрехи на Руския пазар също ще се снабдят с ленти за краткотрайно затваряне. Склад на " Бигор-ИН ", които оферират шведски железни керемиди на българския пазар от 2000 година попада в листата на Национална агенция за приходите, тъй че работата на обекта на Рогошко шосе ще бъде краткотрайно прекратена.

Сред неточните данъкоплатци има и едно съдружие " Кей-Търн ", като активността на НПО-то съгласно самите му основатели е за подкрепяне, одобряване на стабилно развиване на културните и юношески институции и хората на изкуството в Пловдив и страната и популяризирането на техния труд по целия свят. Тяхната зала за танци на ул. " Филип Македонски " няма да може да приема гости за известно време.

Обявяването на подлежащите на запечатване обекти в уеб страницата на Национална агенция за приходите води до презумпцията, че всяко трето лице знае обстоятелството на идното запечатване. До същата хипотеза води и слагането на трайно закрепено известие на комерсиалния обект, предстоящ на запечатване. Как обаче административната мярка ще се отрази на събираемостта на налозите, ще има ли последващи жертви, чиито обекти ще бъдат запечатани, и какво ще се случи с тях след приключване на 30 дневния оптимален период за запечатването им, следва да стане ясно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР