Нови три Wi-Fi зони осигуряват безплатен безжичен интернет в едни

...
Нови три Wi-Fi зони осигуряват безплатен безжичен интернет в едни
Коментари Харесай

Три нови Wi-Fi зони за безплатен интернет в София

Нови три Wi-Fi зони обезпечават безвъзмезден безжичен интернет в едни от най-многолюдните централни елементи на столицата. Трите точки са на Моста на влюбените и парка на НДК, пешеходната част от бул. „ Витоша “ и региона на Съдебната палата.

Wi-Fi зоните са построени от А1 по поръчка на Столична община като част от самодейността на Европейската комисия WiFi4EU. За задачата българският мобилен оператор е обезпечил трасе с дължина 1800 метра, започващо от региона на хотел „ Шератон “ до хотел „ Хилтън “ в София. Европейската самодейност има за цел да насърчи даването на безвъзмезден достъп до безжичен интернет на публични места като паркове, площади, административни здания, библиотеки, здравни центрове и музеи.

По програмата на Европейската комисия WiFi4EU построените от А1 планове към този момент са разполагаем на жителите и гостите на близо 70 общини в България. Сред тях са Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, Шумен, Ботевград и други. От четвъртата и крайна вълна на кандидатстване по самодейността WiFi4EU А1 беше предпочетеният софтуерен сътрудник от още 6 български общини. В тях зоните за безжичен интернет следва да бъдат построени и въведени в употреба.

Решението на А1 за създаване на безжичните интернет мрежи в общините е основано на услугата А1 Smart Net. При нея А1 употребява технологии на Cisco и с изключение на безвъзмезден достъп до безжичен интернет за жителите на обществени места общините могат да основат собствен уеб портал. Той може да бъде персонализиран със признака на съответния град и текст, който да приветства потребителите на мрежата при включване към нея. Така общинските администрации получават още един канал за връзка с жителите, посредством който да осведомят за идни събития в съответния регион, околните забележителности, или работно време и контакти на институциите в градовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР