Нови три двойки царски орли са били открити в началото

...
Нови три двойки царски орли са били открити в началото
Коментари Харесай

Нови три двойки царски орли са открити в района на Сливен

Нови три двойки царски орли са били открити при започване на март от Българското сдружение за отбрана на птиците /БДЗП/ в региона на Сливен и с тях общо броят им в страната към този момент е 32. Това оповестиха от пресцентъра на EVN България - Пловдив. За съпоставяне с 2000 година, когато двете сдружения са почнали дейните действия за запазване на типа, броят на известните гнезда е бил 7.

С новите птичи фамилии популацията на типа към Сливен доближава осем двойки, което трансформира региона във второто най-важно място за гнездене на царския орел след Сакар, където живеят 10 двойки, прецизират от електроразпределителната компания.

Птиците сега ремонтират гнездата си, а мониторингът на другите двойки продължава.

В интервала 2013 - 2018 година Електроразпределение Юг и Българско дружество за защита на птиците са осъществили план "Живот за царския орел ", посредством който са били обезопасени 2 340 електрически стълба и 42 км въздушни електропроводи, които съставляват 126 км проводници.

Положени са били 43 км подземни електрически кабели, които заменят близо 70 км рискови за птиците въздушни електропроводи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР