Нови технологии навлизат в административното обслужванеХората с увреждания ще могат

...
Нови технологии навлизат в административното обслужванеХората с увреждания ще могат
Коментари Харесай

Велико Търново помага с ИТ на хората с увреждания

Нови технологии навлизат в административното обслужване

Хората с увреждания ще могат да се свържат в действително време с преводач посредством мобилно приложение, с цел да употребяват по-лесно административните услуги на общината

Ново мобилно приложение улеснява административното обслужване на хората със слухови и говорни увреждания във Велико Търново, заяви уеб сайтът на Общината.

С помощта на таблет и посредством профилиран програмен продукт, в действително време хората с увреждания ще могат да се свържат с преводач, който да насочва както тях, по този начин и чиновниците към мечтаните административни услуги.
още по тематиката
Видеоконферентната връзка и жестомимичният превод доста усъвършенстват времето на работа с хората, страдащи от този вид увреждания, акцентират от общината.

Новата услуга е изцяло безвъзмездна и към този момент е налична в Центъра за услуги и информация на жителите, намиращ се на партера в постройката на Община Велико Търново.

Общинската администрация в старопрестолния град остава измежду водещите в България по дигитализиране на административното обслужване. С внедряване на новите електронни услуги Общината уголемява изцяло цифровата си платформа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР