Нови стаи по хуманитарни науки, занимания по интереси или училищни

...
Нови стаи по хуманитарни науки, занимания по интереси или училищни
Коментари Харесай

Вижте кои училища от Враца и Мездра ще получат финансиране по Националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“

Нови стаи по филантропични науки, занимания по ползи или учебни библиотеки ще бъдат построени в 642 учебни заведения и в 10 центъра за специфична просветителна поддръжка (ЦСОП), оповестяват от Министерство на образованието и науката (МОН). Финансирането в размер на 9 720 000 лева се обезпечава от МОН по Национална стратегия „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “.

Сред класираните за финансиране планове по Модул 1 „ Съвременна среда за качествено образование по филантропични науки, изкуства и спорт “ на 652 общински и държавни учебни заведения и ЦСОП са и тези на три образователни заведения от община Мездра.

Това са ПГ „ Алеко Константинов “ - гр. Мездра, СУ „ Св. Климент Охридски “ - с. Зверино и ИОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - гр. Мездра. За осъществяването на дейностите по модула трите образователни заведения ще получат общо към 45000 лева: ПГ „ Алеко Константинов “ - 14 997 лева, СУ „ Св. Климент Охридски “ - 14 982 лева и ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - 14 980 лева

От област Враца са утвърдени за финансиране плановете на 21 общински и държавни учебни заведения: 7 от община Враца, 4 от община Бяла Слатина, 3 от община Мездра, по 2 от общините Мизия и Роман и по 1 от общините Козлодуй, Криводол и Оряхово.

Модул „ Съвременна среда за качествено образование по филантропични науки, изкуства и спорт “ на Национална стратегия „ Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “ дава опция на учебни заведения и на центрове за специфична просветителна поддръжка да основават и/или обновяват образователен кабинет/класна стая, в който/която учениците се образоват за придобиване на основни компетентности в региона на филантропичните науки; да основават и/или обновяват стая за занимания по ползи (целодневна организация на образователния ден); да основават и/или обновяват учебна библиотека/кът за четене; да организират начинания в основания ъгъл за четене/училищна библиотека.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР