Нови спа центрове да бъдат изградени между софийските села Локорско

...
Нови спа центрове да бъдат изградени между софийските села Локорско
Коментари Харесай

Нови спа центрове в София, ще топлят училища с минерална вода

Нови спа центрове да бъдат построени сред софийските села Локорско и Войнеговци, както и в " Симеоново ", " Бояна " и " Панчарево ". Да се употребяват и минералните извори в центъра на София, " Лозенец ", " Надежда ", " Свобода ", " Овча купел ", при парк " Възраждане " и Железница.

Това предлага основният проектант на София Здравко Здравков в " Програма за оползотворяване на хидротермалните запаси от минерални води на територията на Столичната община ". Докладът, импортиран в СОС, планува девет ограничения и ще бъде прегледан след лятната почивка на общинарите.  

Сред предложенията е и съвременен СПА център да бъде построен в северното крило на Централната баня в столицата, част от която е Музеят за история на София. 

Балнеоложкият център в " Банкя " също би трябвало да бъде възобновен, още в края на април Столичният общински съвет одобри да разгласи търг, с който да се откри вложител, който да построи хотел зад постройката на банята. 

Развитие на огромна водоналивна(бутилираща) индустрия и обезпечаване на геотермално отопление на учебни заведения и детски градини са други оферти за потребление на минералните води на София в отчета на основния проектант. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР