Нови случаи на подадени неистински или подправени официални документи, с

...
Нови случаи на подадени неистински или подправени официални документи, с
Коментари Харесай

Зарков пак алармира за фалшиви документи за гражданство

Нови случаи на подадени неистинен или подправени публични документи, с които се удостоверява основанието за натурализация, а точно български генезис на претенденти за поданство, са открити от Съветът по поданството при Министерството на правораздаването.

Една част от преписките, по които има показани неистинен документи по отношение на вписана българска националност на прогресивен родственик са открити, посредством осъществена инспекция от Министерството на външните работи.

По отношение на друга група претенденти за българско поданство по натурализация експертни информации, направени в Националния институт по криминалистика при Министерство на вътрешните работи, са открили неистинен или подправени документи.

Кандидатите са подали персонално молбата за натурализация, дружно с нормативно изискуемите документи, съгласно условието на член 29, алинея 1 от Закона за българското поданство. Подправените публични документи са употребявани за придобиване на българско поданство при извънредно облекчените условия на член 15, алинея 1, т. 1 от Закона за българското поданство, планувани за лицата от български генезис, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сигналът на министър Зарков е изпратен за преценка за вероятно реализиране на сформира на закононарушения по член 308 и/или член 316 от Наказателния кодекс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР