Нови скандали в парламента.Народното събрание провежда редовно заседание.Заседанието на парламента

...
Нови скандали в парламента.Народното събрание провежда редовно заседание.Заседанието на парламента
Коментари Харесай

Тошко Йорданов от ИТН скочи на ПП и ГЕРБ: Ужасно е да се биете в гърдите, че сте патриоти

Нови кавги в Народното събрание.

Народното събрание организира постоянно съвещание.

Заседанието на Народното събрание стартира с декларация на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ), отдадена на 120-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, което избухва на 20 юли по остарял жанр (2 август по нов стил) 1903 г. 

" Илинденско-Преображенското въстание е венецът на българското националноосвободително придвижване ", означиха от „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Декларацията бе прочетена от парламентарната естрада от депутата Христо Даскалов.

Илинденско-Преображенското въстание е венецът на българското националноосвободително придвижване, съобщи Даскалов. Според него съображение за това е броят на въстаниците - над 26 хиляди Той означи, че с изключение на българи, присъединяване вземат и представители на други групи. 

Даскалов напомни, че решението за образуване на това въстание е взето на Солунския конгрес от Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМРО), тогава носеща името Тайна македоно-одринска революционна организация, от 2-4 януари 1903 година, управлявана от Иван Гарванов. Мястото на осъществяване е изпълнено с особена символика, тъй като това е солунската българска гимназия, " откърмила " доста от българските революционери в Македония, добави Даскалов. 

Той подсети, че османската власт хвърля големи сили за потушаване на въстанието в Македония и Одринска Тракия, като изпраща над 350-хилядна армия.

От ГЕРБ също излязоха с декларация по мотив Илинденско-преображенското въстание, в която обявиха, че вместо братя, ние с Македония сме врагове. Тома Биков от името на партията съобщи, че е редно да си създадем разбор на протичащото се и за какво концепцията се провали.  " Ние би трябвало да си спомним пътя, който е почнал 19 век и да го пренесем в сегашното ", сподели той. " Няма потребност да се опитваме да превземем със сила  теротирии, задоволително е да премахнем границата с Република Северна Македония. Днес имаме исторична опция, само че тя не би трябвало да бъде като тази преди 100 години ", съобщи Биков.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ съобщи обаче, че е извънредно омерзително ГЕРБ и Политическа партия да вършат заявления във връзка Илинденско-преображенското въстание. " Ужасно помпозно и надуто е да се приказва за цивилизация ", счита той. " Колкото и да се биете в гърдите, че сте патриоти, вие не сте ", съобщи той на част от сътрудниците си и разясни, че всичко са единствено думи и отмятане на задачки, написа novini.bg. 

След това работата на депутатите продължи с разискване на проекторешение за налагане на мораториум върху избрани дейности на държавни органи в „ Мини Марица-изток “ ЕАД. 

Според вносителите налагането на мораториум върху сключването на всевъзможен тип договорености, свързани с смяна на статута на терени на ”Мини Марица-изток ” ЕАД и построяването на уреди за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници на територията на сдружението, ще даде на заетите в комплекса сигурност за работните им места, опция да бъде направена тактика за развиването на въгледобива в района без разнообразни лобистки ползи да въздействат на процеса и ще отбрани националните ползи.

Предлага се мораториумът да бъде натрапен до приемане на настояща Стратегия за стабилно енергийно развиване на Република България, която включва и тактика за развиване на комплекса „ Марица изток ”.

По искане на депутата от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ Венко Сабрутев ръководителят на Народното събрание Росен Желязков даде 15 минути отмора. В момента членовете на енергийната комисия се събираме да обсъдим какво би трябвало да се редактира в проекторешението, аргументира се Сабрутев. 

Следваща точка е изборът на непрекъснати делегации на Народното събрание в интернационалните организации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР