Нови се разпространяват от името на , предупреждават от пресцентъра

...
Нови се разпространяват от името на , предупреждават от пресцентъра
Коментари Харесай

Фалшиви имейли от името на НАП

Нови се популяризират от името на, предизвестяват от пресцентъра на организация.
Писмата съдържат информация за възобновяване на налог в размер на 210 лева и приканват получателите им да отворят линк, с цел да " попълнят метода на заплащане ".
Текстът на подправените електронни известия гласи /без редакция/:
" национална организация за приходите на българия
Получихте 210 лева Възстановяване на налог
попълнете метода си на заплащане /линк /
 5 лесни съвета, с цел да не ви откраднат в никакъв случай профилите 5 лесни съвета, с цел да не ви откраднат в никакъв случай профилите
Вече стана всекидневие да научаваме за хора с откраднати профили във Фейсбук, хакнати мейли или даже за такива с откраднати банкови данн...
 Този развой може да отнеме 5-10 дни. Моля, щракнете върху връзката по-долу и изберете метода си на заплащане на възобновяване. "
От Национална агенция за приходите предизвестяват, че това съставлява класическа форма на „ фишинг “ офанзива, посредством която се цели опит за кражба на персонална информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.
Ако получите подобен имейл, не го отваряйте, а го изтрийте. В никакъв случай не кликвайте върху линка. Ако към този момент сте го създали, сканирайте с антивирусна стратегия или потърсете подпомагане от IT експерт, поучават от Национална агенция за приходите.
Електронно писмо с сходно наличие бе публикувано и в дните към празниците. Тогава подателят употребява адрес: [email protected]., а в този момент - [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР