Нови сателитни снимки на Крим от Maxar Technologies показват сложна

...
Нови сателитни снимки на Крим от Maxar Technologies показват сложна
Коментари Харесай

Руснаците се готвят за битка за „свещената крава“ Крим

Нови сателитни фотоси на Крим от Maxar Technologies демонстрират комплицирана мрежа от окопи в окупираната територия на полуострова. Русия е построила десетки отбранителни уреди, разпростряли се на няколко километра, оповестява " Вашингтон пост ", като добавя, че тези структури показват страха на Русия да не загуби Крим.

Окопите са построени посредством композиция от машини и ръчен труд, като някои от тях се появяват в границите на дни. Те са почнали да се появяват в целия Крим, само че наподобява са съсредоточени по крайбрежните региони, което може да съставлява предизвикателство за украинския опит за основаване на плацдарм.

Укрепленията са издигнати преди предстоящата пролетна атака на украинските сили. По-рано президентът Володимир Зеленски даде обещание, че Крим ще бъде върнат на Украйна, а съветският деспот Владимир Путин се зарече в никакъв случай да не се откаже от него.

Въпреки че Русия е построила отбранителни уреди и на други места, съгласно специалисти, интервюирани от „ Вашингтон пост “, мащабът в Крим се откроява.

" За Путин Крим е просто свещена крава ", споделя Ян Матвеев, съветски боен анализатор. " Ако нещо се случи, към тази отбранителна линия незабавно ще бъдат изпратени войски. "

Крим беше нелегално анексиран от Русия през 2014 година, като интернационалните водачи желаеха връщането му на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР