Нови санкции ще се начисляват на шофьорите, които сами свалят

...
Нови санкции ще се начисляват на шофьорите, които сами свалят
Коментари Харесай

200 лв. глоба за шофьор, свалил скоба от колата

Нови наказания ще се начисляват на водачите, които сами смъкват от колите си скобите, сложени им при осъществено нарушаване в зоните за платено паркиране в София.  Всеки лидер, на чиято кола е инсталирана скоба, само че той я е счупил и свалил, след това ще би трябвало да заплати 30-те лв. първична санкция, която и в този момент се начислява при слагане на скоба.

Също по този начин обаче ще би трябвало да се заплати и престоят в зоната, даже автомобилът на нарушителя през този интервал да не е бил там, а да е бил спретнат, както и вредата по скобата, която коства 200 лв..

Цената за зоната ще се заплаща и за всеки идващ ден нарушаване. Всичко това се планува в промени в наредбата за придвижване в София, които следва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.

“На притежателя му е наложена тази глоба, тъй като единствено по този метод ще се лимитират нарушаванията. Случаите на счупени скоби от началото на годината до в този момент са 101. Загубите на Центъра за градска подвижност не са огромни, само че главната концепция е да можем да реализираме надзор и да ограничим тези нарушавания ”, изясни пред “Труд ” Румяна Милова, която оглавява Дирекция “Паркиране и гаражи ” в Центъра за градска подвижност.

Глобата за паркиране по пешеходни зони, тротоари и градинки става от 50 до 200 лева, съгласно Закона за придвижванията по пътищата. По досегашната разпоредба тя е до 500 лева Санкцията за  непозволено прекъсване върху място за хора с увреждания ще е 200 лева

Ако паркираме на зарядна станция на електрически автомобил, а не сме с такава кола, санкцията е 20 лева Самите возила на ток няма да могат да престояват на станциите в центъра на града повече от 2 чaса.

20 лева ще заплащат и пречещите на сметосъбирането коли. Подобни наказания ни чакат, в случай че сътворяваме заплаха за придвижването или закриваме с колата си пътен знак, в случай че паркираме в тунели, подлези, надлези, и стеснени сектори от пътя. По остарялата разпоредба за такива нарушавания се изискваха до 50 лева 150 лева ще е глобата за спрели на тамвайни или ж.п. линии.

Живеещите в синя и зелена зона ще могат да си купуват винетки за локално платено паркиране за две години, не както до момента всяка година. Ще има обаче ограничаване до три коли на апартамент. Въвеждат се и плануваните от районните кметове нови зелени зони в четири столични региона – “Оборище ”, “Лозенец ”, “Възраждане ” и “Красно село ”.

 йорданка фандъкова “Разширението на бул. “Тодор Каблешков ” сред бул. “Цар Борис III ” и ул. “Майор Горталов ” би трябвало да завърши до края на юли с нови подземни мрежи, пътна настилка, тротоари и улично осветяване ”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

На 1 юли ще стартира замяна на релсите на бул. “България ” при бул. “Иван Гешов ”, където ще се наложи и прекъсване на трамвая. Извършва се ремонтът на пешеходния подлез на същото кръстовище с цялостна замяна на осветяване, създаване на видеонаблюдение, възобновяване на настилки. От 1 юли ще стартира ремонтът и на бул. “Васил Левски ” сред Ректората и бул. “Патриарх Евтимий ”.

Мелник желае ред

Да се вкара такса за платено паркиране в Мелник и да се постави завършек на хаоса с колите, които се изсипват в най-малкия град у нас. Това продължава да желае кметът на архитектурния резерват Наско Петев от общинските съветници в Сандански.

Огромен проблем за пешеходците поражда през почивни дни, когато хиляди туристи посещават градчето, само че множеството водачи влизат в него с колите си, вместо да ги оставят на паркинг.

В началото на градчето има основани задоволително места за паркиране, само че практиката до в този момент демонстрира,че нашенеца не обича да върви пеш. Така се получава голямо запушване в дребните и тесни улички на резервата. Към момента е въведено еднопосочно придвижване, само че то не може да реши казусът с придвижването.

До 1989 година влизането на коли в резервата беше неразрешено.

 паяк, варна До 70 лева, в случай че си в нарушаване: Пак отложиха Синята зона във Варна


Синята зона в центъра на Варна, която трябваше да бъде пусната в понеделник, се отсрочва за края на месеца. “Още изкърпваме дупки и поставяме маркировка по някои улици. Вече не се наемам с точна дата, само че считам, че до края на юни ще бъдем подготвени и ще пуснем Синята зона във Варна ”, сподели за “Труд ” шефът на общинското дружество “Паркинги и синя зона ” инж. Младен Иванов.

Той напомни, че с въвеждането й ще има един месец даром, без да има скоби и санкции за нарушителите в нея. Санкциите ще бъдат 20 лева плюс парите за престой, които са по лев на час. Иначе за погрешно паркираните коли шета паякът, който подвига коли в целия град и нарушителите заплащат по 45 лева за центъра и квартал “Аспарухово ”, а за останалите квартали, които са по-отдалечени, санкцията е 50 лева За съпоставяне чевръстият паяк в курорта Златни пясъци подвига и освобождава коли против 70 лева

Санкциите за паркиране на пешеходни зони, по алеи, на детски площадки, или в паркове съгласно Наредбата за публичния ред са от 50 до 500 лева при наново нарушаване. Но по тротоарите във Варна е цялостно с паркирани коли.

“Автомобилите би трябвало най-сетне да слязат от тротоарите, предопределени за пешеходци и майки с колички. Колите не са най-важният участник в придвижването, всички в него са равнопоставени ”, сподели неотдавна кметът Иван Портних по отношение на стартирането на Синята зона. В нея ще има общо 22 зарядни за 44 електрическия автомобил, които ще имат право да паркират гратис, с цел да се насърчава потреблението на екологичен превоз.

Под тепетата: Паяци дебнат и в почивните дни

Паяците в Пловдив дебнат и в почивните дни и подвигат колите, пречещи на придвижването, а таксата за освобождение на автомобил от углавен паркинг е 60 лева Отделно са санкциите с фиш на стойност от 20 до 50 лева, налагани на извършители, чиито коли обаче не се постанова да бъдат репатрирани.

Само през отминалия уикенд чиновниците на Общинска полиция са глобили десетки безобразно паркирали водачи. На улица „ Авксентий Велешки ” към постройката на Общинския съвет са наложени 30 наказания с фиш и два акта, а едно моторно транспортно средство е отнесено от паяк до наказателния паркинг.

Органите на реда напомнят, че в региона са неразрешени и престоят, и паркирането, което е сигнализирано със съответните знаци. Засиленият надзор ще продължи, безапелационни са от Общинска полиция.

Правила в Бургас: До 63 лв. при репатриране

До 5000 лв. е санкцията за паркиране в зелени площи в Бургас. Таксата на синята зона е левче на час. За слагане на скоба при погрешно паркиране, санкцията е 25 лв.. За репатриране и приемане на автомобила от наказателния паркинг, лидерът в нарушаване би трябвало да заплати от 43,20 лева до 62,40 лева санкция. Сумата е друга, взависимост от това къде е бил засечен в нарушаване, като най-солената санкция е в най-отдалечените комплекси.
И това лято четири паяка ще “залавят ” и репатрират погрешно паркиралите коли, сподели Андрей Рунчев, шеф на Общинско дружество “Транспорт ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР