Нови работни места за медицински специалисти се отварят в Бургас.

...
Нови работни места за медицински специалисти се отварят в Бургас.
Коментари Харесай

Нова социална услуга ще обслужва възрастните хора в Бургас

Нови работни места за медицински експерти се отварят в Бургас. Те са по стратегия " Осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ". Оперативната стратегия беше показана в Бургас при започване на тази година от заместник-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова. Според нея не би трябвало да се прави разлика в грижата за другите групи нуждаещи се, без значение от тяхното обществено състояние и възраст:„ Новата патронажна грижа за представители на третата възраст постанова те да бъдат посещавани в домовете си от лекари, медицински сестри и обществени служащи. Една здравна сестра може да извършва и действия на домакински помощник. Това ще стане посредством общинските стратегии на обществените патронажи. “
Сега програмата е реалност за Община Бургас и се търсят фрагменти за нейното пускане. За Бургас са нужни 10 медицински сестри, двама рехабилитатори, един психолог, 15 домашни санитари.
Те ще бъдат част от мобилни екипи, които ще посещават домовете на възрастните хора . Медицинските грижи като мерене на кръвно налягане и кръвна захар, ще се правят на място. Новоназначените експерти ще съпровождат мъчно преносимите хора до персоналния доктор или до болница, ще извършават психически съвещания, рехабилитация. По програмата ще бъдат купени коли. които ще подкрепят част от дейностите.Патронажната грижа е ориентирана към възрастни хора, които не могат сами да се обслужват, излезли от болница, за които няма кой да се грижи, както и за други уязвими групи. Целта е, благодарение на европейски средства да бъдат основани съвременни, интегрирани услуги за всички нуждаещи се.
За Бургас плануваните средства по програмата са към 600 хиляди лв..
За длъжностите могат да аплайват безработни, работещи или пенсионирани лица.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР