Нови проблеми възникнаха около улица Граф Игнатиев в столицата, която

...
Нови проблеми възникнаха около улица Граф Игнатиев в столицата, която
Коментари Харесай

Нова ”изненада” на „Граф Игнатиев”: шахта в корените на дърво

Нови проблеми породиха към улица „ Граф Игнатиев ” в столицата, която продължава да е в ремонт.
Граждани и деятели от самодейността „ Спаси София” алармират за следващ чудноват случай – шахта, която минава през корените на дърво.

„ Шахтата навлиза и в дълбочина, не е единствено на повърхността, и по този начин поврежда коренната система на дървото, с което се подсигурява скорошното му изсъхване”, сподели пред bTV Андрей Зографски от „ Спаси София”.

От Столичната община дадоха отговор, че шахтата е остаряла. Подменен е единствено капакът ѝ, а дървото до нея е крепко, открива инспекция на „ Зелени системи” от през днешния ден.

„ Няма нарушаване на коренната система. Не е пипана в дълбочина”, сподели Васил Начевски от Столичната община.

По ремонтираната права обаче има и други проблеми. Заради строителните действия пешеходците не могат да се движат по тротоара. Остава им да вървят по трамвайното трасе – с всички произлизащи опасности от това.

„ Когато тротоарът е затворен, на пешеходците би трябвало да се обезпечи безвредно прекосяване от друго място”, безапелационен е Андрей Зографски.

Очакваше се улица „ Граф Игнатиев” да бъде подготвена до октомври. Пусковият период обаче се отсрочи за ноември, след това – за март, а по-късно ремонтът беше занимателен с още 79 дни поради неприятни атмосферни условия.

Финалният период по контракт е втората половина на май, ако времето е хубаво.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР