Нови призиви за спиране на боевете край атомната електроцентрала в

...
Нови призиви за спиране на боевете край атомната електроцентрала в
Коментари Харесай

Нови призиви за спиране на боевете край АЕЦ Запорожие

Нови апели за прекъсване на боевете край атомната електроцентрала в Запорожие. Дългоочакваният отчет на Международната организация за атомна сила прикани да бъде открита демилитаризирана зона към реакторите. 

Докладът не обвини непосредствено нито украинската, нито съветската войска. Но уточни, че оборудванията в АЕЦ-а са понесли вреди от бойните дейности и това е доста рисково. И още от изводите - в атомната електроцентрала има бойни машини на съветската войска. Някои от тях даже са в залите с турбините, съобщи Нова.

907 украински чиновници, които работят в централата под контрола на съветската войска, са под голям стрес, споделят инспекторите.  Украйна поддържа концепцията за  демилитаризирана зона.

" Мисията на организацията, която посети АЕЦ Запорожие, сподели съществуването на съветска военна техника в електроцентралата. Показа натискът, под който работят чиновниците й. Направи ясни препратки към съветската окупация. Ако предлагането на организацията за предпазена зона значи изтеглянето на войските, което е разумни, тъй като разполагането на войски в централата е това, което основава заплаха, то ние поддържаме това предложение ", съобщи президентът Володимир Зеленски. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР