Нови придобивки радват възпитаниците на детска градина ,,Кремена“. Модерни съоръжения

...
Нови придобивки радват възпитаниците на детска градина ,,Кремена“. Модерни съоръжения
Коментари Харесай

Детска градина в „Тракия“ с нови площадки, футболно...

Нови придобивки радват възпитаниците на детска градина,,Кремена “. Модерни уреди за игра са инсталирани в двора на централната постройка, а две нови детски площадки са построени към филиала в блок 11.

„ Това стана допустимо с помощта на програмата на Община Пловдив за финансиране на планиране и създаване на нови или ремонт и узаконяване на съществуващи детски площадки в общинските детски градини. Общината поема 70 на 100 от нужното финансиране, а детската градина заплаща от делегираните бюджети 30 % от разноските “, разяснява кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров. Според него програмата дава чудесна опция за възобновяване на дворните пространства в детските заведения.

Димитров поздрави директорката на „ Кремена “ Борислава Вичева и нейния екип, които за четвърта поредна година участваха с план, който да обезпечи още по-добра среда за 350-те деца от градината. На тяхно разположение към този момент е огромно 200 квадратни метра футболно игрище, както и съвременно комбинирано фитнес оборудване.

„ Ще продължим да поддържаме всяка концепция за възстановяване на средата, в която порастват нашите деца, и ще спомагаме за нейното реализиране “, увери кметът на „ Тракия “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР