Нови прецизирани терапевтични схеми за неоадювантна и адювантна системна терапия

...
Нови прецизирани терапевтични схеми за неоадювантна и адювантна системна терапия
Коментари Харесай

Актуализират терапевтичните схеми при няколко вида рак

Нови прецизирани лечебни схеми за неоадювантна и адювантна систематична терапия при тройно-негативен карцином на гърдата са включени в плана на Наредба за изменение и допълнение Наредба № 11 от 2019 година за приемане на фармако-терапевтично управление по здравна онкология, който е оповестен в Портала за публични съвещания strategy.bg. Промени се оферират и в раздела за систематична терапия при рецидивирала и метастатична болест на същата ракова локализация.

Като цяло актуализацията на управлението е обвързвана главно с навлизането на нови генерации моноклонални антитела и тирозинкиназни инхибитори, които се прибавят към към този момент познати и одобрени онкологични медикаменти като флуоропиримидин, както и платина-базирани лечения.

Съществен дял от новостите, включени в обновеното управление, се пада на имунотерапията с високоефективни и щадящи лекарствени артикули. Предлагат се редица актуализирани лечебни схеми за лекуване на карциноми на стомаха и хранопровода, бъбречно-клетъчен карцином, карцином на маточната шийка, на пикочния мехур и простатната жлеза, както и на малигнения плеврален мезотелиом и малигнения меланом.

С предлаганите промени са уголемяват доста лечебните благоприятни условия при неоперабилни, предплатили и рецидивиращи форми на раковото заболяване, както и при метастатична болест.

Проектът е отворен за публично разискване до 9 май т. г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР