Нови порциизаплахи към съдия Владислава Цариградска. Това разкри самата тя

...
Нови порциизаплахи към съдия Владислава Цариградска. Това разкри самата тя
Коментари Харесай

Нови зловещи заплахи към съдия Цариградска: Ще бетонираме децата и мъжа ти и ще свършат в язовира

Нови порции закани към арбитър Владислава Цариградска . Това разкри самата тя по време на съвещанието на краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с активността на групата към Мартин Божанов–Нотариуса.

Цариградска разгласи, че тя и фамилията й живеят при извънреден стрес през последните седмици, съобщи Дарик.


Съдийката разкри пред депутатите, че заканите против нея идват на формалния мейл на Окръжната прокуратура в Плевен, където работи тя.

" Една от заканите е, че ще ми изкормят гениталиите , в случай че не млъкна. Това бе получено на 19 февруари. Вчера градацията продължи. Не го поисквам на никой родител това, а аз съм родител на три деца. " Кажете на арбитър Цариградска, че в случай че не млъкне мъжът и децата й ще са с бетонирани крайници на дъното на язовира " . Кой ме заплашва и кой желае аз да мълча в случай, че Нотариуса е мъртъв от януари? ", запита магистратът.

" Тук преди мен трябваше да седне Борислав Сарафов ", моли тя пред комисията.
В комисията с изключение на арбитър Владислава Цариградска е и прокурор Невена Зартова, както и гръцките предприемачи Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, заплашвани от Мартин Божанов.

В началото на съвещанието арбитър Цариградска изясни, че съзнателно упорства да седне надалеч от Зартова . " Не съм там където е мястото за чувания, защото професионалната ми чест и достолепие ме карат сега да не седна там където е сътрудника Зартова . Ако не уважите това мое искане може и въобще да не допринеса до вашия спор през днешния ден ", предизвести тя депутатите.

" Имам задоволително доказателства, че Невена Зартова е съдействала Мартин Божанов да придобие този пъклен облик в обществото и правосъден чадър над него ", съобщи Владислава Цариградска и акцентира, че има вяра, че тя също има принос към заканите против нея и фамилията й. Въпреки това тя се обърна към народните представители. " Трябва да се погрижите за сигурността на арбитър Зартова , безпокоя се за нея в човешки проект и като се разделим тук аз ще й дам моя телефон, с цел да й оказа помощ като жител. "

" Пепи Еврото и Мартин Нотариуса, както и държавният инструментариум, разполагат с най-съкровените секрети на доста от нас , позволявам, че и на стоящи тук на тази маса ", добави съдийката.


Преди началото на съвещанието ръководителят на комисията Никола Минчев разяснява, че за него не е проблем да препрати на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет листата с имена на магистрати, които са членували в частния клуб на Нотариуса. За да се огласят имената обаче, те би трябвало да бъдат доказани по институционален ред .

Самата Цариградска също отхвърли да заяви обществено съответни магистратски имена . " Смятам, че в случай че стартира тук някакво обществено следствие, то би попречило на едно вероятно същинско следствие и е прекомерно рисково да се подмятат имена на настоящи магистрати и аз мога да нанеса големи вреди на избрани сътрудници. С това се зае съдийската гилдия, а истината може да излезе през делата ", съобщи тя. А на настояванията на избрани депутати да уточни кои политически сили засяга в своите изказвания , че са покровителствали групите на Пепи Еврото и Нотариуса тя отговори сбито: " Искате да ги кажа и да ускоря осъществяването на заканите против мен ли ? "

Съдия Владислава Цариградска към този момент бе изслушана от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет по отношение на проблема Мартин Божанов - Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с така наречен частен клуб за магистрати. Тогава тя съобщи, че един от методите да бъдат подчинявани съдиите е да бъдат набедявани магистрати . В тази машина за напън вземат участие висши магистрати от прокуратурата, както и магистрати от профилираното правораздаване, уточни Цариградска. Атаките против нея са почнали през 2018 година " В нито един миг не се е поставял въпросът за моя отказ. Никога никой не е считал, че съм пристрастна. За групата на Божанов аз излязох пристрастна и че желая да му навредя. Информацията против мен е получена на флашка. Тогава не е основен прокурор Иван Гешев, а Сотир Цацаров ", акцентира Цариградска.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР