Нови пет души са загинали през последната седмица в Гърция,

...
Нови пет души са загинали през последната седмица в Гърция,
Коментари Харесай

Още 5 души починаха от вируса на комарите в Гърция!

Нови пет души са починали през последната седмица в Гърция, откакто са инфектирани с вируса на Западен Нил, съгласно Центъра за профилактика и надзор върху болесттите (KEELPNO). Според него броят на смъртните случаи през тази година е повишен на 27, написа " Български вести ", представен от trafficnews.bg.

В своя седмичен отчет в четвъртък организацията съобщи, че 183 от 234 обявени случаи са развили проблеми с централната си нервна система, енцефалит, менингит и лека парализа. Възрастта на инфектираните от вируса на комарите варира от 10 до 94 години.

От всички гръцки райони Атика е най-тежко наранена от Западен Нил тази година, като са докладвани 108 случая.

Заразата се популяризира главно посредством комари. Те се снабдяват с вируса, когато пият кръв от инфектирани птици. Особено другарски терен за патогена са прелетните птици, само че и банални локални типове за България като гарваните Вирусът живее и се множи в инфектираните комари и се предава на последваща жертва от слюнката на насекомото, когато то хапе човек или животно. Особено възприемчиви са конете, само че за разлика от хората за тях има ваксина.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР