Нови опасни пожари около бившата АЕЦ Чернобил, нови тежки удари

...
Нови опасни пожари около бившата АЕЦ Чернобил, нови тежки удари
Коментари Харесай

Руснаците вече нямат език, хуманизъм, цивилизация. Вече имат само ракети и бомби.


Нови рискови пожари към някогашната АЕЦ Чернобил, нови тежки удари над Киев, Харков и други градове. Същевременно Украйна приказва за частични победи. А Зеленски разгласи, че страната ще изследва въпроса за безпристрастен статут.

Харков

против съветските войски, по данни на украинската войска. В неделя в региона на Харков в източната част на страната съветски войски са били изтласкани от няколко места, разгласи районният военнокомандващ Олег Синегубов в Телеграм. " Изтласкваме окупатора в посока към границата ", сподели той. И наоколо до столицата Киев украинската войска е отбелязала няколко победи. от районите Киев, Чернихив, Суми и Харков, разгласи президентският консултант Олексий Арестович. В неделя е било видяно отдалечаване и на форнта към град миколаев в южната част на Украйна, а бомбените набези като че ли са намаляли, споделят още от украинската войска. Информациите не са доказани от самостоятелна страна.
Редакцията предлага
Русия ползва " нечовешка тактичност "

Русия продължава да струпва спомагателни военни елементи на украинската граница. Това заяви украинската войска в нощта против понеделник. А в неделя вечерта доста украински градове още веднъж станаха жертва на съветски въздушни офанзиви. Според украински медии столицата Киев още веднъж е била разтърсена от тежки детонации, както градовете Луцк, Ривне и Харков. Междувременно украинското управление укори съветската войска в използването на " нечовешка тактичност " - да вземем за пример поради частичното или цялостното блокиране на филантропичните коридори. " Руснаците към този момент нямат език, хуманизъм, цивилизация. Вече имат единствено ракети и бомби, чиято цел е да заличат Украйна от картата ", написа украинският президентски консултант Михайло Подоляк в Туитър.

Украинският президент разказа. Източноукраинският пристанищен град е бомбардиран към този момент от няколко седмици. " Всички изходи и входове към и от града са блокирани ", сподели Зеленски в свое видеообръщение. Пристанището е минирано. Невъзможно е да се доставят хранителни артикули, лекарства и вода. Дори и разрушенията на съветската войска в Чечения не могат да се сравнят със обстановката в Мариупол. Русия отхвърля да е нападала цивилни цели. Двете страни се упрекват взаимно за това, че филантропичните коридори от Мариупол не могат да бъдат отворени.

Рисковете към Чернобил

На зоната към някогашната АЕЦ в Чернобил, която е обсадена от съветската войска, още веднъж са избухнали пожари. " Започнаха огромни пожари, които могат да имат доста съществени последствия ", написа в Телеграм в неделя вечерта вицепремиерката на Украйна Ирина Верещук. Заради съветските войски в региона обаче сега е " невероятно пожарите да бъдат следени и потушени изцяло ". Верещук прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да предприеме незабавни ограничения за демилитаризирането на зоната към някогашната АЕЦ. Украинската вицепремиерка счита, че специфична задача на Организация на обединените нации би трябвало да поеме контрола над региона. " В името на нуклеарната сигурност безотговорните и непрофесионални дейности на съветската войска съставляват сериозна опасност освен за Украйна, само че и за стотици милиони европейци ", сподели Верещук. По думите ѝ съветските войски складират огромни количества боеприпаси в зоната към Чернобил. А в близост са избухнали огромни горски пожари, които могат да имат съществени последствия. Дейността по потушаването на пожарите била възпрепятствана от съветските бойци. Покрай пожарите във въздуха могат да попаднат радиоактивни частици, които по-късно да бъдат разнасяни от вятъра.

Зеленски: Ще проучим в детайли въпроса за безпристрастен статут

Украйна е подготвена да изследва в детайли въпросаз а безпристрастен статут, увери украинския президнет Володимир Зеленски в изявление с самостоятелни съветски медии. " За мен тази точка по договарянията е разбираема и ще бъде разисквана ", сподели Зеленски, само че акцентира, че до договаряне с Кремъл може да се стигне единствено в случай че съветските войски се изтеглят от Украйна. Освен това украинският президент настоя за цялостна замяна на военнопленници. Руската работа за надзор на медиите " Роскомнадзор " предизвести медиите да не популяризират изявлението със Зеленски, заплашвайки с " следствие и ограничения ". Критичният към Кремъл портал Медуза, който по този начин или другояче към този момент е блокиран на територията на Русия, разгласява диалога с украинския президент.

Украинският президент Володимир Зеленски

Двете страни желаят да стартират нов рунд договаряния - в понеделник, 28 март, или най-късно вторник, 29 март, в Истанбул. Основното искане на Москва е безпристрастен статут за Украйна.. При сходен модел Украйна ще би трябвало да се откаже от участие в НАТО. Зеленски към този момент е казвал, че е подготвен на такава крачка, стига Украйна да получи гаранции за сигурност от други страни.

В Германия не разрешават използването на съветския знак Z

Много немски провинции оповестиха правни последствия при обществената приложимост на. Тя е изрисувана и на доста от съветските танкове и бойни коли. Берлинската сенаторка по вътрешните въпроси Ирис Шпрангер сподели пред " Тагеспхигел " следното: " Ако бялата писмен знак Z бъде употребена по този начин, както по съветските военни коли, то тогава това би означавало поддръжка за нападателната война. Това е подсъдимо действие и ние незабавно ще реагираме ".

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Ярославна, на 83, от Киев: " Защо би трябвало да преминавам и през това? "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР